{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra mirni protesti zbog hapšenja Nasera Orića

11.6.2015. u 13:18
701
274
Sutra mirni protesti zbog hapšenja Nasera Orića
701
Sutra mirni protesti zbog hapšenja Nasera Orića
Naser Orić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Koordinacija temeljnih boračkih organizacija sutra, 12. juna, u 14:00 sati, organizuje mirne proteste u svim gradovima Federacije BiH, a povodom hapšenja ratnog komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića.
U namjeri da se iskaže nezadovoljstvo "dvoličnom politikom međunarodne zajednice i Evropske unije prema Bosni i Hercegovini" Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Savez ratnih vojnih invalida i Savez boraca Federacije BiH, uz podršku Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija, sutra će izaći na mirne proteste.

"Dešavanja pred 20. godišnjicu genocida u Srebrenici, kontinuirano terorisanje i neprekidno stanje aparthejda, nacionalne i vjerske diskriminacije na dijelu teritorije Bosne i Hercegovine na kojem je počinjen genocid, progonjenja i hapšenja istaknutih građana Bosne i Hercegovine u zemlji i širom Evrope, negiranje i relativiziranje zločina genocida, blokade i zastoji političkih procesa, okolnosti su koje bivše pripadnike Armije RBiH i sve patriote prisiljavaju na drugačiji pristup u nastavku borbe za slobodnu i demokratsku, održivu i prosperitetnu državu Bosnu i Hercegovinu", stoji u saopćenju Koordinacije temeljnih boračkih organizacija.

U Sarajevu će mirni protesti biti održani ispred državnog Parlamenta, sa zahtjevom da država Bosna i Hercegovina prekine sve diplomatske i političke veze sa Srbijom i iz Beograda povuče bh. ambasadora.

"Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da se masovnim prisustvom na mirnim protestima u gradovima Federacije BiH, posebno u Sarajevu, glasno usprotive vanjskim i unutrašnjim pokušajima rasturanja države Bosne i Hercegovine", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: