{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška Naseru Oriću i iz Mostara i Tuzle: Nasilje nad državljanima BiH mora prestati

12.6.2015. u 15:14
385
102
Podrška Naseru Oriću i iz Mostara i Tuzle: Nasilje nad državljanima BiH mora prestati
385
Skup podrške Naseru Oriću, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Švicarskoj, održan je danas u Tuzli i Mostaru.
"Koordinacija temeljnih boračkih udruženja na nivou FBiH je danas u 14 sati organizovala podršku našem suborcu i ratnom komandantu Naseru Oriću. Mi, naime, smatramo da je uhapšen bespotrebno i nezakonito. Ovo je nasilje institucija i sudstva Srbije prema BiH. Vi dobro znate šta se desilo s generalom Divjakom kao i s Ejupom Ganićem", kazao je Arif Fazlić, predsjednik Saveza RVI Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On smatra da je posljednje hapšenje još jedan u nizu provokatorskih poteza.

"Orić je proveo četiri godine u Hagu i tu se sve moglo dokazati, sve je izneseno ali ništa nije dokazano. Ovo nam posebno teško pada jer se približava 20. godišnjica genocida u Srebrenici", dodaje Fazlić.

Najveći problem, prema Fazliću, jeste činjenica da institucije BiH ne rade ono što bi trebale da rade u pogledu zaštitite bh. građana.

"Mi smo razočarani u naše sudstvo. Imamo slučajeve ljudi koji su na našim sudovima osuđeni a sada slobodno šetaju Srbijom dok se hapse osobe oslobođene pred Haškim tribunalom", zaključuje Fazlić.

Nisveta Bucman, predsjednica Upravnog odbora Udruženja šehida i poginulih boraca HNK kaže da su se pridružili mirnim protestima podrške Oriću jer osjećaju potrebu da daju podršku časnim pripadnicima Armije RBiH.

Skup podrške Oriću održan je i u Tuzli. Skupu je prisustvovao mali broj građana a njih 30-ak je poručilo kako je Srbija, hapšenjem Orića, priznala agresiju na BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: