KOSDU
0

Građani razočarani zbog nesnalaženja nove Vlade KS-a

FENA
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske unije BiH Sarajevo (KOSDU) smatra da je najava povećanja cijena hljeba u Kantonu Sarajevo novi udar na životni standard građana u Kantonu Sarajevo, te ističe da su u svemu tome građani posebno razočarani nesnalaženjem novog sastava Vlade KS-a.

"U tom kontekstu građanima je posebno teško pala činjenica da premijer Kantona Sarajevo ne raspolaže informacijama o stanju robnih rezervi KS-a, količinama i kvalitetom pšenice, kao ni informacijom koje su dnevne potrebe Kantona Sarajevo i da premijer iz medija saznaje da je taj njegov "genijalni" projekt odbijen od KLAS-a", navodi se u saopćenju Pres-službe KO SDUBiH Sarajevo.

Iz te političke partije ističu da se "posmatrajući ponašanje Vlade KS-a s pravom može postaviti pitanje ko ustvari upravlja Vladom KS-a".

"Da li njom upravljaju rukovodstva političkih partija na vlasti u kombinaciji s interesima finansijera njihovih kampanja koji su izgleda ingerencije Vlade KS-a shvatili kao privatni "bankomat" kad se za to njima ukaže potreba ili građani Kantona Sarajevo posredstvom svojih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo", ističe se.

KO SDUBiH smatra da je "nažalost, novi premijer Kantona Sarajevo na ovaj način neslavno započeo svoj mandat propuštajući da na sistemski način riješi nestašicu pšenice i time opravda povjerenje građana koje je dato njemu i Vladi KS-a".