Nova rubrika
0

Građani pitaju, Sarajevo-x.com odgovara

Sarajevo-x.com
Poštovani čitatelji, od danas naš portal nudi novu rubriku namijenjenu prvenstveno vama. Pošto smo mi tu radi vas, odlučili smo se za novi iskorak kako bi vaš omiljeni portal bio još više - vaš.

Rubrika nosi naziv "Građani pitaju, Sarajevo-x.com odgovara". Već iz samog naziva rubrike jasno je o čemu se radi: Za potrebe ove rubrike otvaramo novu mail adresu, [email protected], na koju ćete slati vaša pitanja vezano za temu koja vas interesuje, a ne možete da dobijete informacije. Novinari našeg portala pokušat će da za vas provjere, istraže, a zatim i objave informacije, bilo da je riječ o vašim pravima ili nekoj nepravdi. Za nas nema malih i velikih tema, tako da možete pitati sve, od toga zašto pred vašom zgradom nema kontejnera za smeće, do toga kada se očekuju ustavne promjene. Sa pitanjem, odnosno problemom, mogu se javiti svi građani i svih dijelova BiH, kao i dijaspore.

Naravno, nećemo moći dati odgovore na svako vaše pitanje (naročito na ona generalna, tipa zašto smo ovdje gdje jesmo ili ima li pravde u svijetu). Stoga ćemo se truditi da pitanje vrednujemo i ocjenjujemo relevanciju problema. Također, kako bi vaše pitanje bilo razmatrano, morat ćemo raspolagati sa vašim imenom, prezimenom, nekim kontaktom, kako bismo mogli provjeriti vaše podatke. Podaci se ni u kom slučaju neće javno objavljivati.

Nadamo se da ćemo uspjeti da odgovorimo na sva pitanja koja budu suvisla i konkretna. Ukoliko uspijemo da neke stvari promijenimo i napravimo pozitivan iskorak u problemima koji vaš tište, bit će to na naše veliko zadovoljstvo.

Poštovani čitatelji, nadamo se da će saradnja koju uspostavljamo uz ovu rubruku biti od obostrane koristi.

Vaš

Sarajevo-x.com