Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodik je prepustio Lagumdžiji mjesto ministra za vanjske poslove da bi dobio direktorsko mjesto SIPA-e. Sipa je uhapsila ove borce. Kriva je Lagumdžijina pohlepa za tom .benom foteljom! A danas su se svakako najviđe qrčili njegovi crveni kmerčići.
pa stvarno se ponašate kao srbi. niko njih ne hapsi zato ŠTO SU BRANILI goražde nego zato što su OSUMNJIČENI da su prekoračili ovlaštenja nad ratnim zarobljenicima. pa ne možeš ti ni ratnog zarobljenik, ako mu nije dokazano i suđeno, sjeckati na komadiće, pucati mu u potiljak, prebijati mu noge i ruke pa onda rebra i kičmu, zna se procedura. ako PRIZNAJU ili ako im tužilac nađe dovoljno dokaza, NEKA BUDU OSUĐENI. ako ne, tim bolje. ovako nismo nimalo bolji od onih koji brane mladića ili lukića i ostale. ja sam se svega nagledao u ratu, a i svašta se radilo, i pristajem da mi se sudi i ne može niko osim mene odgovarati za ono što sam JA radio isto kao što ne mislim ja odgovarati za ono što su dugi radili, makar mi bio rođeni brat
...kolika je tvoja penzija kao komandant? Visegradski IZROD-TUZILAC PRASAC LAZAR DRASKO od 1992 prima preko 3000KM mjesecno od rada granatiranih gorazdana. Sto sutite?
Da li to priznajes da ste doveli teroriste u redove A BiH? Isporucio je ljude koje su trazili za terorizam, a ne za odbranu BiH. Ako vi to dvoje izjednacavate, onda ste sami definirali rat koji ste vodili. Kakva BiH, u pitanju je onda bila Dza Mahir i ja na teroristicki nacin! Kako se sami otkrivate!
,,bio herojski grad,,! Tacno je to. Ali sada je doslo vrijeme da uzme sudbinu ponovo u svoje ruke. Vec je ,,2 do 12,, . Uzdaj se u se i u svoje kljuse, ane u IZDOD-TUZIOCE Lazara Draska ,,VOJVODU VISEGRASKOG IDIOTSKOG,, i Mirsa Posrajca.
Istorija se ponavlja u Gorazdu. Nekad bili cete Bozo Blagojevic i Zdravko Gigovic ,,PRVOBORCI,, . Danas DRASKO LAZAR djubretuzilac, A sta je radio 1992 u Visegradu?
@aaa Zao mi je nisam znao ovo za Ziska, inace ga ne bi spominjao. Zelim mu brz oporavak i svako dobro.
Ako se prisjetimo Lagumdine prve vladavine u kojoj je bez tuzbe,presude ljude isporucijo u naj zloglaseni kazamat a Bosnjake bijo doveo da nesmiju reci da su bili u odbrani BIH .Sta se sada bolje moze ocekivati po gotovu sto je da zlo bude vece i radonjcic ministar sigurnosti,mogu samo reci: Lose nam se pise...
E moj pero ZISKO dobio mozdani udar da si ti zdrav i zvi al bice dobro!!
LJUDI, STA ZISKO KAZE NA SVE OVO ???
prvi put cujem od gospodina Bahrudina Bijedica,da je rahmetlia Dzemal Biedic bio bosanac.Pravog i autohtonog Hercegovca proglasavate bosancem.Pa niste dozvolili ni dzenazu Dr.Nijaza Durakvica u Sarajevu dok mu niste prisili ,,bosanac,, POZDRAV HERZOG IZ BRADINE HERCEGOVACKE
Slazem se. Svi osumnjiceni se trebaju procesuirati jer pravda ne moze biti jednostrana. Ako se ove ljude tereti, neka sud utvrdi sta je prava istina. Jednom kada prestanemo generalizirati, svaki zlocin dobije ime i prezime i kada konacno pocnemo uvazavati nesrecu stradalih na svim stranama, tada nam moze krenuti na bolje. Svaka majka place za izgubljenim sinom bez obzira odakle je. Ali isto tako, treba uzeti u obzir pomenutu cinjenicu da je Trovrh, najvisa kota iznad Gorazda gdje je bio TV repetitor, cijeli rat bio artiljerijsko uporiste VRS s kojeg je sistematski granatiran grad (u mom komsiluku su tri cijele porodice pobijene isti dan). Vojnici koji su zarobljeni na Trovrhu nisu imati sta drugo raditi gore nego braniti kotu i napadati tom artiljerijom. Znaci, bili su legitimni vojni cilj. E sada, da li se sa tim zarobljenicima postupalo korektno, zato je tu sud da dokaze. Dakle, ne galamite napamet i jedni i drugi, sve ce se znati. Pravda je spora ali dostizna.
Danas su bili crveni glasni ko pred izbore... Jos samo da vladi izglasaju nepovjerenje i Bosna nece imat vladu kao sto nema nista od parole; Drzava za covijeka Bravo SDP...
HAHAHAHAHAHAH...Cuj oslobodili....Da nije bilo NATO intervencije usetali bi Srbi u Gorazde bez ispaljenog metka! Krvolocni zlocinci,ne zasluzuju sudjenje,nego metak u potiljak,kao sto su i oni presudjivali.
Vidi se da niko od vas nije iz Gorazda a tu govorite nama iz Gorazda kako da reagujemo. Prvo cijeli grad zna da ovi ljudi nisu napravili nikakav prekrsaj a kamo li zlocin u ratu. Drugo oni nisu ni optuzeni za ratne zlocine vec samo privedeni kao 4 pripadnika 31 drinske udarne brigade koji su gradska brigada od 3000vojnika koja je jos u 1992 godini oslobodila grad Gorazde i veci dio teritorije susjednih opstina u istocnoj Bosni. Trece, pripadnici 31 drinske su bili izuzetno profesionalni vojnici koji su postova od strane Americke Vlade, odnosno od samog Predsjednika Amerike Bila Klintona i po njemu borci iz Gorazda su bili hrabri vojnici drzave BiH. Cak sta vise upravo zbog zlocina nad Gorazdem i njegovom herojskom odbranom postignut je prvi sporazum Klintona Miterana i Jeljcina da su u Bosni srbi krivci za rat i da zbog Gorazda treba bombardovati srbe. Treba li jos? Mi nemamo nista protiv hapsenja svih ratnih zlocinaca. Princip je u pitanju.
Ovo je cisti DZENOSAJD nad bosnjanstvom.
Ono Kopile Lagumdžija je i Alagića hapsio na najzvjerskiji mogući način da se pokaže vlahadiji kako to on radi. Hrvati tako nisu ni Gotovinu uhapsili koji se za razliku skrivao i bježao, nije se dobrovoljno predao. Šta ste očekivali od Šćepe kada ste glasali za njega do samo vi hudnici valjda znate pametnom tu zastaje svaka misao i logika.