|

Građani BiH vraćani zbog starih pasoša i zimskih guma

Građani BiH vraćani zbog starih pasoša i zimskih guma
0
S
SRNA
3.1.2011. u 12:52
36
komentara
0

dijeljenja
Građani BiH vraćani zbog starih pasoša i zimskih guma Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Od stupanja na snagu liberalizacije viznog režima nijedan državljanin BiH nije vraćen sa granice jer nije imao dovoljno novca za boravak u zemljama šengen zone, potvrđeno je u Ministarstvu bezbjednosti BiH.
Od 15. decembra, od kada su za građane BiH ukinute vize za Norvešku, Švajcarsku i Island, te za sve zemlje EU, osim Velike Britanije i Irske, državljani BiH su vraćeni sa granica, jer nisu posjedovali biometrijski pasoš.

"Nezavisne novine" pišu da u nekoliko navrata građanima BiH nije dovoljen ulazak u EU jer na automobilima nisu imali zimske gume.

"Niko nije vraćen je nije imao dovoljno novca. Liberalizacija viznog režima uspješno se implementira. Nismo imali problema sa graničarima u bilo kojoj zemlji. Čak je prelazak naših državljana postao rutina, pa naše građane i ne provjeravaju detaljno nakon što pogledaju biometrijski pasoš", rekao je Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH.

U svim državama EU postoji zakon prema kojem carinici mogu na uvid tražiti određenu količinu novca i vratiti ljude ako ne posjeduju novac.

Za jedan dan boravka u Sloveniji potrebno je imati 70 eura. Zbog ovog zakona državljani BiH nisu imali neugodnosti, navode "Nezavisne novine".
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...