Ambasador Ferhat Šeta
0

"Građani BiH u Tunisu su dobro, ali ne putujte tamo"

Piše: T. Sekulić
Foto: AP
Foto: AP
Svi građani Bosne i Hercegovine koji borave ili žive u Tunisu su dobro, potvrdio je za Sarajevo-x.com Ferhat Šeta, ambasador naše zemlje u Libiji.

Podsjetimo, više od 50 osoba poginulo je u neredima koji su izbili u Tunisu zbog siromaštva i nezaposlenosti. Tuniske vlasti su uvele policijski sat u neograničenom trajanju, i to je prva mjera ove vrste otkako je na vlast došao predsjednik Zine al-Abidin Ben Ali 1987. godine.

No i uprkos policijskom satu u noći sa srijede na četvrtak izbili su žestoki nemiri između snaga reda i demonstranata.

Iz Ambasade BiH u Libiji, koja nerezidentno pokriva Tunis, istakli su da su svi građani Bosne i Hercegovine koji borave u toj zemlji dobro, a još uvijek nema podataka o bh. turistima.

"U Tunisu živi nekoliko građanki Bosne i Hercegovine koje su udate u toj zemlji. One su dobro i mi smo u stalnom kontaktu s njima. U Tunisu boravi i jedna građanka BiH, koja je predstavnica bh. firme u toj zemlji i u Libiji, i ona je dobro i zdravo. Nemamo informacije o tome da li ima turista iz BiH u Tunisu, ali stalno provjeravamo sve informacije i u kontaktu smo sa Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine", kazao je za Sarajevo-x.com ambasador Ferhat Šeta.

On je zamolio građane Bosne i Hercegovine da ne putuju u Tunis.