Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
. Da bi sp riječ ili drža vn e služ ben ike da upo trije be svoju po liti čku m oć u svr hu na metanja u sk og sk upa vj erskih vrij ednosti i miš ljenja šir em dr uštv u, i da bi p red uprij edili mog ućnost upo trebe v jerskih si mbola za h uš kanje je dne v j erske zajednice p rot iv dr uge, zap adni inte lektualci su zap očeli proj ekat čiji je cilj bio odv ajanje polit ičke vl asti od vjer ske prip adnos ti.
Da bi s. priječ ili državne službenike da u p otrij eb e svoju političku m o ć u svrhu n ame tan ja us kog s kupa vjer skih vrijed nosti i miš ljenja šir em druš tvu,
i
U suštini, sekularizam označava skup ideja i vrijednosti čiji je cilj da osiguraju da država ne bude uključena ni u promoviranje određenih vjerskih ubjeđenja i vrijednosti, a ni da svoju moć i institucije upotrijebi za p.- rogon religije.
DA NAROD ZNA ONO STO NEZNA ,NAJBOLJE BIIM BILO DA IH NEMA NIKAKO NA TIM SPISKOVIMA A,KAMOLI DA GLASAJU .KAKO GOD ,OPET CE IH KLEPITI PO GLAVI , NAZALOST.