Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U ovoj državi uistinu samo GLUPANA ne manjka. Vijećnica je zgrada u kojoj još uvijek po zakonu stanuje Nacionalna i univezitetska biblioteka BiH i tako će biti sve dok NUBBiH ne dobije stalni i odgovarajući smještaj. To je sud potvrdio na zahtjev prošle gradske vlade i, ako ima i zrnce pravne države u BiH, opet će. A jadna je država u kojoj je bilo koja gradska politička strukzura važnija od bilo koje biblioteke. Takve države nisu civilizovane nego barbarske. Dole barbari na čelu sa Behmenom i Grahovcem, korupcionaškim tandemom iz Vlade FBiH, čuvenom po šurovanju sa kriminalom čije žrtve još protestuju po Sarajevu i traže pravdu (recimo, Sarabon!).
ja glupana majko mila. pa sta je bilo prije nego sto je u nju usla biblioteka. bila je gradska vijecnica i grad trazi da mu se vrati ono sto je njegovo. ja koja glupost da u takvom objektu nulte vrijednosti istorisjkog i politickog znacaja bude biblioteka. de ljudi spustite se na zemlju.
Odlazeći ministar (gdje li će sada, majko mila) nikada se nije odlikovao pretjeranom samosvojnošću, ali jeste instiktom za opstanak. Dakle, daje kome mora (SFF), gdje mu je lijepo (Neum), te udomljuje \'svoje\' ljude (razne fondacije) i sl. U međuvremenu ne rješava niti jedan bitan problem u svom resoru. Naprotiv! A ovo sa Vijećnicom je pravi gaf, jer donatori ne daju pare Gradu Sarajevu nego Biblioteci. Ovo je pokušaj PREVARE DONATORA jer su oni davali pare ponukani paljevinom biblioteke, a ne sjedišta bilo kakve administracije. Znači, prijedlog G. Grahovca je na liniji rušitelja i palitelja, a to znači da bi mogao u SSND... mada odlično sarađuje i sa SDP-om. našla krpa zakrpu
Inače, Grad Sarajevo pod trenutnim rukovodstvom ne treba raspolagati nikakvim sredstvima bez totalne kontrole javnosti. Behmen je specijalista za mešetarenja oko medija. U vrijeme njegova boravka u premijerskoj fotelji zaustavljene su Večernje novine, a uprvao Behmenova vlada je nagradila Ljevakovića sa skoro pola miliona maraka za to nedjeleo (da pokrenu Jutarnje novine!). Takođe, Behmenova vlada je oprostila milionske dugove Avaza po osnovu poreza... A sada ovo oko Studija 99 i Arapa, pa to je blamaža svjetskih razmjera.
Kada je otimačina u pitanju, nikakve razlike između SDP i SDA nema. Naprotiv, nakon što je bivša gradonačelnica Semiha Borovac sve pokušala da OTME dom Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i dobila SUDSKE odbijenice, SDP-ov jurišnik, nezasit vlasti i moći, Alija Behmen bukvalno pokušava isto. I umjesto da se bore za bolje uslove glavne biblioteke u državi (napravite joj zgradu, a Vijećnica tada neka bude nešto drugo), oni se svim silama trude da je ostave na ulici. Pazite, BiH je JEDINA država u svijet čija NUB nije na budžetu nego je izjednačena sa bilo kojom NVO. Treba provjeriti, možda je Behmen ustvari Dodikov čovjek... jer nema drugog objašnjenja za ovakvu mržnju protiv BiH. Posljednji SDP-ov čovjek da je vodio računa o građanima (osima mlađeg Komšića) jeste Ljubiša Marković.
Stidi se, Alija Behmene!!!! Pa, Ti hoces da se okoristis o stradalnike rata! Da otmes Vijecnicu od Biblioteke, odnosno dovrsis unistavanje zapoceto granatiranjem! Sigurno imas DUBLJI MOTIV od svog dzepa.
nemojte tako on i sraćko lagumdzija su poslali ljude u konc logor da bi spasili sviju nas od rata hahahahahahahahahaha pa ovo ni spilberg nemoze smislit
pa naravno da biblioteka treba biti u vijecnici .......... da ne bi behmen mozda svoje dupe pario tamo ...............
ja mislim da behmen hoce dati vjecnicu arapima da smjeste televiziju jelde?
Momci pogledajte www.vijecnica.ba pa cete vidjeti raspored/podjelu prostora izmedju NUBBIH i Grada Sarajeva. Nemojte zaboraviti da NUBBIH nije ni na jednom budgetu a samo za odrzavanje zgrade treba podosta novca.
predobra biblioteka na alpashinu u b fazi iseljena je iz svojih prostora da bi se tu uselila kladionica lutrije bih, biblioteku su preselili u mali prostor bez citaonice. to je jasan put nashe buducnosti, esad dedera i u vjecnicu useli guzonje... znaci opstina novi grad nema biblioteku sa citaonicom (najmnogoljudnija opstina u bih) a preko 20 kladionica imamo,hvala vlastima
To je nama nasa borba dala.
OVAJ BEHMEN I SDP SU SE IZGLEDA SPECIJALIZOVALI U REKETARENJU I OTIMANJU TUDJE IMOVINE. JEL TAKO SINE ZLATKO?
Tako je!!! 100% podrzavam NUBBiH!