Nominacija za listu UNESCO-a
0
Grad Sarajevo odlučan da zaštiti Baščaršiju
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lafo da zastite bascarsiju, a hoce i tamo da postojece kamene ploce zamjene onim bijelim kao sto su sada u zlatnoj ulici. ako to urade bascarsija vise nece biti kao sto je bila
U Mostaru se mogu kontrolisati \'\'divlji\'\' turistički vodiči, a na Baš-čaršiji ne mogu!(Naravno da mogu, ali HAOS odgovara ovima iz Kantonalne TZ) Hebote, oteše mi slo. i hr. vodiči hljeb/kruh, a ja plaćam poreze u BiH. Nedo bog da se ja pojavim u Dubrovniku ili Portorožu kao turistički vodič. Platio bih povelike kazne i još bi me zauvijek protjerali da nikada ne mogu više doći. Kada će se više vratiti opštinske i gradska Turistička zajednica, ovi iz Kantona sve pohapaše. Evo, samo upratite kako će organizovati i pripremati stogodišnjicu atentata na Franza Ferdinanda.
Pa dobro su se sjetili. Sta se trebalo jo napravit na Bascariji pa da se oni toga dosjete - jos jedan avazov toranj ili soping centar ili...
Grad odlucan u ocuvanju bastine, nego sta ali ipak su vazniej garaze sajinog hotela nego Taslihana...
Semiha papanko, ponjamke ti se na zunzafri
asime srpski ubico sa perom
zastitite je prvo sto cete skloniti bradonje ispred dzamija. one nenormalne
ja eto zanzibar je odlucan
Izvinite na izrazu, ali ne serite. Poslije divljačkog uništenja Gazi Husrev-begovog tašlihana sve nade da će Baščaršija nađe na UNESCo-voj listi su pokopane zauvijek. To u gradskoj upravi jako dobro znaju. Dok je kulturno naslijeđe u Sarajevu propadalo, Semiha je trošila pare na imbecilni Osmanagićev projekt. To je UNESCO-u također poznato. Zato tišina, već spasite što se spasiti da.
dobro jutro a o cemu se vodilo racuna kad se zlatarskoj radnji u zlatarskoj ulici dala dozvola za druigu namjenu...? o ocuvanju bastine?
sta se tu ima zastit kad je mnogo toga nastalo 1984. pred olimpijadu...