Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo samo pokazuje kakav nam je grad. Oni ovo zovu subvencijom. Cijena stana u Mostaru je oko 3 milje uglavnom. Slikovito receno, kupujete veliku Milka cokoladu, grad Mostar ce vam platiti jednu kocku, a vi ostatak. Pa da je bar red cokolade. Da ne kazem da oni koji mogu kupiti stan su vec relativno dobrostojeci
Ne treba dati feninga. To su pare iz budzeta koje sluze za infrastrukturu grada, sela, opcina, za ceste, rasvjetu, trotoare, parkinge, za dobrobit svih gradjana jer to su gradjani platili porezima. Zasto te pare dati balavurdiji koji ce kupiti stan, a ceste u rupama, nema parkinga, prljav grad u smecu.
Tito je imo citava naselja besplatnih stanova.Kako? Pa fino, od bruto plate bi odvajo za stambeni fond dok danas gazde taj dio prisvajaju sebi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bojnakova jutros sa kalkulatorom ustala. Baca se racunica.
Vecu subvenciju daje GRAD Mostar nego KANTON SARAJEVO!!!! necemo racunati da je kvadrat u Sarajevu dosta skuplji nego u Mostaru!!!!
Nece nikoga pomoc puno 100 po kvadratu to mu je samo jos manje od godinu kredita a grad i sad pod skelama i rupama i sto nije iskljucen razvod pa prodaja stana posto je sad to postalo sasvim normalno
vjerujte da je ovo lobi ovih koji grade zgrade. prodaja je pala za 90% i sad se ovim bave. Na kraju pare se u krig vrte sve istima. sta znaci neko 5-10 k ako je stan 200k. Pa ako je do tih 5k uzmi manje 3 kvadrata i eto
4 milje kvadrat novogradnje u mostaru na desnoj obali, znaci 50 kvadrata 200 milja, samo razmislite o tome dobro pa se okrenite i pogledajte gdje zivite.Sunovrat drustva i drustvenog poretka...
Otidjes na lijevu stranu.. ako ima onda je jeftinije... bote...sta znaci samo par metara na istok i niko ne zeli
Mogu prepisati sarajlije.
Stvarno nije fer
3g je jako malo, treba to povecat barem na 10
Vecu subvenciju daje GRAD Mostar nego KANTON SARAJEVO!!!! necemo racunati da je kvadrat u Sarajevu dosta skuplji nego u Mostaru!!!!
bolje vam je kupit audije.jeste se pregulili za subvenciju.
A javna kuhinja njih 3 u gradu se bore svaki dan ne znajuci hoce li imati nemocnim da daju obrok , a vi dajete kao subvenciju onim koji zele kupiti stan od 200000 . Tim tih 7000 ne znaci nista , a ovim ranijim u pitanju kvaliteta zivota . Ili da se da pa da se spasi jwdan djeciji zivot .
Da ti nisi za zatvaranje javnih kuhinja...
Ne pomaze ima da kupe nekretninu za 100 KM po kbadratu vec oni doniraju 100 KM po kvadratu, napisite kako treba. Znaci za stan od 50 kvadrata oni participiraju sa 5 000 a kupac sa otprilike 150 000 😀
OVO NEMA NIGDJE DA VLAST SVOJE GRADZANE PRAVI ROBOVIMA KOJI CE SLEDECI 30 GOD PLACATI BANKI KAMATE NA UZETE KREDITE .I JOS PARAMA PORESKI OBAVEZNIKA GURAJU OMLADINU DA BUDU ROBOVI BANKI.UMJESTO DA RADE ZA NAROD ONI LJUDE GLEDAJU KAKO UVALIT U ROBSTVO.
Ovo ima samo na zapadu i na istoku...
Ovako se drzava razvaljuje, ovako se urusava stanje drzave i naroda. Uzimaj poreze svima daji pojedincima i to im daji da kupuju stan. Ovako se vrsi potpuna diskriminacija svih gradjana.
Na ovaj nacin se vjestacki odrzava visoka cijena kvadrata .. ovo pogoduje tajkunima/investitorima