BiH
0

Gračanica dobila most prijateljstva, uskoro gradnja stambeno-poslovnog objekta

FENA
Gračanica
Gračanica
Prigodnim programom danas je obilježen dan Općine Gračanica.

Održana je svečana akademija na kojoj se prisutnim zvanicama obratio načelnik općine Nusret Helić, a zaslužnim su uručena i općinska priznanja: zlatna plaketa, zlatna značka i počasni građanin.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik bratskog francuskog grada Fleury Les Aubres Pierre Bauchet sa saradnicima, ambasador Francuske u BiH Rolland Giles, premijer TK Sead Čaušević s ministrima, ministar nauke i kulture FBiH Damir Mašić i drugi gosti.

U okviru obilježavanja Dana Gračanice u promet je pušten novoizgrađeni most "Most prijateljstva" u centru grada čiju su izgradnju sufinansirali stanovnici Fleury Les Aubresa s 32.000 eura, a čija ukupna vrijednost iznosi blizu 600.000 KM.

Položen je i kamen temeljac za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta i gradskog trga u centru Gračanice, na mjestu nekadašnje robne kuće porušene u prethodnom ratu.

U okviru svečanosti obilježavanja Dana općine proteklih dana održano je državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, općinski stonoteniski turnir, internacionalna smotra folklora i sevdaha "Lukavica 2013", brojne izložbe, koncerti, školske manifestacije i sportski događaji, saopćeno je iz Općine Gračanica.