{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripreme za obilježavanje dana Općine Centar

F
12.4.2013. u 13:59
2
5
Pripreme za obilježavanje dana Općine Centar
2
Pripreme za obilježavanje dana Općine Centar
Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar, od 2. do 9. maja, na čelu sa Nedžadom Ajnadžićem, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar, održao je u četvrtak sastanak o pripremama za tu manifestaciju.
Osim predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar Sarajevo, u radu Odbora učestvuju i predstavnici općinskih boračkih organizacija. Organizacioni odbor je usvojio i protokol obilježavanja Dana Općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar.

Kao i proteklih godina, manifestacija počinje održavanjem pres-konferencije, nakon čega će biti tradicionalno druženje rukovodstva Općine sa porodicama poginulih branitelja.

Također je planirano održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća i polaganje cvijeća na šehidsko mezarje Kovači, pored spomen-obilježja ''Vječna vatra'' i ''Mala kula'' na Grdonju te kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Ajnadžić je predložio, a Odbor jednoglasno usvojio, da se na mjestima gdje su se 2. maja 1992. godine odigrale odlučujuće bitke za odbranu grada i države BiH, postave spomen-ploče sa podacima o tim dešavanjima te da delegacija Općine i boračkih udruženja 2. maja položi cvijeće kod mosta Skenderija i zgrade Bosanskog kulturnog centra, gdje su se odigravale presudne bitke.

Istog dana će u BKC-u biti otvorena izložba ratnih fotografija.

U sklopu Dana Općine Centar bit će obilježen i Dan Odreda Soukbunar.

Od 2. do 9. maja bit će održane brojne kulturne i sportske manifestacije, a za učenike osnovnih škola planiran je obilazak muzejske postavke ''Tunela D-B'' i održavanje historijskog časa.

Organizacioni odbor je također odlučilo da se, pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Udruženja Dječiji i omladinski centar "Dio srca Sarajeva'' na Trgu djece Sarajeva održi sajam ljekovitog bilja i zdrave prehrane, a da Oldtimer klub Sarajevo u povodu Dana Općine Centar organizira tradicionalni ''Sajam oldtimera''.

Predsjednik Komisije Općinskog vijeća za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti Mirsad Begić je informisao članove Odbora da su pristigle 22 prijave na javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2013., koji je bio otvoren do 5. aprila.

Komisija će razmotriti sve prijave i predložiti Općinskom vijeću dobitnike ovogodišnjih općinskih priznanj,a koja će biti uručena na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: