Govedarica: SDS podržava evropski put Bosne i Hercegovine

S
SRNA
21.2.2019. u 18:54
37
31
Govedarica: SDS podržava evropski put Bosne i Hercegovine
37
Govedarica: SDS podržava evropski put Bosne i Hercegovine Foto: E. H./Klix.ba
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas na sastanku sa delegacijom EU da ta stranka podržava evropski put BiH i njeguje evropske vrijednosti u svom političkom djelovanju.
Govedarica je istakao da ekonomske reforme u BiH treba da imaju primat i izrazio uvjerenje da poreska opterećenja ne doprinose stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta.

On je nakon sastanka sa visokom delegacijom EU naglasio da Republici Srpskoj treba društvo na čijem čelu će biti ljudi koji vode brigu o građanama i poštuju institucije.

Predsjednik SDS-a je istakao da je trebalo godina i po dana u procesu odgovaranja na pitanja Evropske komisije i da se nada da u procesu pregleda odgovora na pitanje BiH neće biti većih problema.

U delegaciji EU bili su direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson, izvršni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Evropske službe za vanjske poslove Tomas Majer-Harting, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, šef odjela za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komsiije za proširenje Mikela Matuela.

Sastanku je prisustovao i predsjednik PDP Branislav Borenović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: