|

Govedarica: SDS ne podržava Dodikov prijedlog o raspisivanju novog referenduma

Govedarica: SDS ne podržava Dodikov prijedlog o raspisivanju novog referenduma
64
S
SRNA
19.8.2017. u 20:24
63
komentara
64

dijeljenja
Govedarica: SDS ne podržava Dodikov prijedlog o raspisivanju novog referenduma Foto: Arhiv/Klix.ba
Lider SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da je inicijativa predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika kojom predlaže raspisivanje referenduma o članstvu u NATO-u "ili vrlo nepromišljena ili je riječ o klasičnoj manipulaciji naroda" i da je SDS ne podržava.
"Ako je riječ o nepromišljenoj izjavi, onda Dodik treba da zna da je referendum o NATO-u uvlačenje Republike Srpske u bespotreban konflikt imajući u vidu da je Srbija definisala vojnu neutralnost koja ujedno treba da, po ovom pitanju, bude orijentir za Republiku Srpsku", naveo je Govedarica u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, ako je riječ o najnovijem "bacanju prašine" u oči sopstvenom narodu, onda bi Dodik ipak trebao razuvjeriti javnost tako što bi zakazao posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a kako bi parlament raspravljao i donio konačnu odluku o referendumu po tom pitanju, saopćeno je iz SDS-a.

"Lično mislim da to Dodik nikada neće uraditi i da je u pitanju samo jedna u nizu njegovih podvala kojima manipuliše narodom dok je narod sve siromašniji i raseljeniji. Dakle, SDS ne podržava ovu inicijativu jer smatramo da sve dok Srbija ima poziciju vojne neutralnosti, takav pristup treba da ima i Republika Srpska", pojasnio je Govedarica.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...