Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto,vidite da sam morao poštovati želje studenata
Na studentu nije da sudi o tome da li mu je nesto bitno ili nije, prije svega nije logicno jer da je kompetentan da sudi onda ne bi trebao ni da studira, fakultetsko obrazovanje se ne odnosi samo na strucno obrazovanje i striktno specijaliziranje za neku oblast vec na podizanje cjelokupnog nivoa znanja studenta. Novi sistem radi bas to, srozava univerzitet na nivo obicne srednje skole. Ne mora znaciti da je svo sto dolazi sa zapada dobro, pogotovo kad nema uslova da se to provede.
Pa upitne su i te knjige iz kojih učimo... Da li će nam uopšte to trebati sutra? Osim toga smatram da pismeno polaganje ispita najobjektivniji način provjere znanja, za razliku od usmenog kada naletiš na neraspoloženog profesora. Slažem se da se naš obrazovni sistem sve više srozava.
@@j mmm potrudi se pa ozbiljno, studiozno uporedi stari i novi sistem, vidjet ces da je bolonja jednostavnija iz vise razloga, zato jer iako ima otprilike jednak broj predmeta ima mnogo manje gradiva, jer se ocjena zaradjuje na druge nacine dok je stvarno ucenje predmeta iz knjige tek sporedna stvar, polaze se pismeno pa je moguce a i jednostavno prepisati. Uglavnom bolonja je unazadila obrazovni sistem kod nas a posebno zbog toga sto je postavljena na losim temeljima pa je cak i u poredjenju sa normalnom bolonjom u normalnoj drzavi jako losa. Uglavnom, skolujemo idiote.
nisam ni ja za placanje al kad vidim kakav kloc dobije devetku a meni fol glumi postenje i trazi znanje e onda mi svasta na um pada
Okanite se vi bolonjaca već jednom, pa mi imamo isti broj predmeta a sve nam je to strpano u tri godine, nemamo rokove kao prije, nema prenositi pola ispita iz godine u godinu! Ja ne bih platila ispit, hoću pošteno da ga završim, a i nemam love za to.
Ne bih rekao da je studiranje pojednostavljeno sa bolonjom :(
@geek eto recimo ti, ja te ne bi pustio da studiras nikad, pa pogledaj ti recenica i folova, plebejac obicni. Fakultet treba da je tezak, treba da se zapne i da se nauci nesto. Ovo s bolonjom i uprostavanjem fakulteta ce nas samo unazadit, svi ce imati \"faks\" a svi ce biti duduci
pa mm vam jbm kad je potesko i nejasno u knjigama sve namjerno postavljen tako sistem literatura i pojedini profesori da demotivisu samo da sto manje raje kmetovi ostanu ovdje sve jasno
napravite anketu: koliko bi studenata zaista naucilo (za promjenu) sj.e.b.at cete se rezultatima...
Pa platit ce i raditi kojekakve stvari za prolaz i ocjenu samo nesposobnjakovici i tupani kojima i nije mjesto na fakultetu, jer da jest naucili bi i polozili, jer se moze.
Kakva drzava takvi i studenti!
Pola studenata bi platilo da položi ispit,a druga polovina ga plaća!
mAAAA AJDEEE?
hocu da pijem sokic kao mehmed jahic, ocu da stavim koju milju u dzep kao mehmed jahic.... jadranka da se fura name, dok pare lijezu na sve strane...
@Bajro Dzesi Bajro kuco stara, imam jednu malu za tebe, udara se ko velika, za 6-icu ;)