Ponašanje Nives Kanevčev
0
Gospođo tužiteljice, smijem li u toalet?
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poštovana gospođo Nives \"informacije pod kontrolom javnoga tijela predstavljaju javno dobro od vrijednosti, a javni pristup ovim informacijama promovira veću otvorenost i odgovornost tih javnih tijela, te su te informacije neophodne za demokratski proces\" Rijetki su tužioci koje nije potrebno favorizirati,a jedan od njih je svakako gospodin Čavka. Amra samo tako nastavi. Čavka ti si THE BEST.
A baš sam se pitala, što od prošlog ljeta nije više nijedna optužnica objavljena (inače sam luda za optužnicama i čitanjem istih, ima stvarno super konstrukcija...). Prvo sam mislila, cool, nema kriminala... ali evo sad vidim da ipak nije tako... Šta je sad zapravo razlog tome da se optužnice ne objavljuju, ne da tužiteljica? To mi je baš glupo...
Dragi (Sarajevo-x), Koja je službena adresa gospođe Nives Kanevčev? Dragi komentatori, Govoriti, \"pa ovako je svugdje, šta se žališ...\" nije put ka boljitku. Pismeno pismo na adresu tužiteljice u kojoj joj izražavamo bijes na način na koji troši naš novac u obavljanju svoje funkcije je bar nešto. Ne mora značiti da će ni stotine pisama imati ikakvog efekta. Ali će poslati jasnu poruku: Gđdo. Kanevčev, postoje oni koji prate vaš rad.
Po Zakonu o slobodi pristupa informacijama informacije pod kontrolom javnoga tijela predstavljaju javno dobro od vrijednosti, a javni pristup ovim informacijama promovira veću otvorenost i odgovornost tih javnih tijela, te su te informacije neophodne za demokratski proces; - svaka osoba ima pravo pristupa ovim informacijama u najvećoj mogućoj mjeri sukladno javnom interesu, TE JAVNA TIJELA IMAJU ODGOVARAJUĆU OBVEZU OBJAVLJIVANJA INFORMACIJA. Jasno definisano zakonom, a objavljivanjem informacija i javnost aktivnije može pratiti rad te institucije čije službenika plaća.
Nemam apsolutno nikakve veze sa osobom koja se spominje u tekstu, niti me sadrzaj interesira (de facto, to je stvarnost drzave BiH, i uopce nije izuzetak), moja primjedba je bila upucena onome ili onoj tko je napisao tekst, objasnio sam zasto. I da, bio sam rodjen u vrijeme komunizma, i sa velikom nostalgijom se sjecam istog.
Amra volim te!
Joj, cijeli clanak o neazuriranoj stranici tuzilastva? Bezveze. Kakve veze to ima sa ovom glavnom tuziteljicom? Zar ona treba da sreduje web stranicu? Njen posao je da uspjesno vodi tuzilastvo. Ovo mi ispalo kao trac za kafom.
Samo mi nije jasno kako jedan ozbiljna institucija kao Kantonalno Tužilaštvo ne ažurira podatke na internet stranici. To vam valjda dovoljno govori o kakvoj je šefici riječ. Vaša zadnja rečenica pokazuje da ste Vi neko blizak dotičnoj osobi. Istina boli! Bravo Amra!
Lose napisan tekst.
Ocigledno nisi bio rodjen za vrijeme komunizma pa ne znas kako je bilo
Koji nesvrsishodan text... bla bla bla, ponavljanje svega sto vec znamo, bez toga da se ponudi nesto novo. Zakljucak isto tako los. A povrh svega ono vec ofucano: \'\'...nažalost, postoje i one institucije čiji čelni ljudi nisu shvatili da više ne živimo u dobu komunizma pa da mogu cenzurisati informacije koje bi trebale biti dostupne javnosti...\'\' Moze li se tek tako povlaciti paralela izmedju necega toliko razlicitog i toliko neusporedivog? Jadna javnost sa ovima koji pisu ovakve tekstove...
Kameno doba!