Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mani se šuplje, treba i taj omjer ukinuti, pa nek' vozi kome se isplati. Milion drugih poslova nemaju nikakve omjere, zaštite, nego su prepušteni slobodnom tržištu i konkurenciji, ali eto taksisti su svete krave :/
@kelly_lake Upravo tako - Uvesti dodatno polaganje, da moras poznavati ulice (iako danas postoje GPS uredjaji koji bi po meni trebali biti obavezni u svakom taxi vozilu), poznavanje osnovnog bontona i to je to - radi. Ako ne mozes zaraditi, kao i svaki trgovac, zanatlija itd.. zatvori radnju.
Taksisti su najveci lopovi i kriminalci. Apsolutni monopol imaju na trzistu.. Nama treba uber.
moze brate, ubacite obavezno ukljucivanje taximetra a ne za 1km da mi naplacuju 5KM (ispred bosanke do fabrike EMKA 5KM)
zasto bi bio ogranicen broj taksista? nije ogranicen ni broj kafica, pekara, keramicara, racunovodja...
Lijenstine i neradnici, kupaju se jednom sedmicno, za dezodorans nikad culi nisu
to su sve "zanati" u odumiranju
Preskolujte se, prihvatite se lopate pa vidite kako se zaradi 20-30 KM za dan..
@svabo1311 zar se za lopatu treba preskolovati
Ni u skolama nema djece kao nekada pa svi rade normalno.
ja bi dozvolio nek taksira ko hoce ko ispunjava neki obavezni minimum uslova glede auta itd. i ko plati koncesiju, pa bujrum, samo ce se to "očistiti" vrlo brzo
Ukinuti skroz limite i liberazirati trziste. Ovako su se i vlasnici kocija bunili kada su uvedena auta na benzin.
parazitski ološ
E sto ce te ih izraditi tim " nepopularnim mjerama"....obzirom da vas ima puno, vas glas i trube ce se daleko cuti.
Sta ce kad dodje Uber?
@nefuratios bice opet kuknjava.