BiH
248

Goran Milić: Zašto je međuentitetska saradnja proradila kada je u pitanju Klix

Piše: A. Dž.
Goran Milić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Milić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans Goran Milić pružio je punu podršku redakciji portala Klix.ba u borbi za slobodu izražavanja i obavljanja novinarskog posla.

"Uvijek sam na strani medija kada je u pitanju zaštita identiteta izvora. U ovoj zemlji je i u prošlosti bilo bezbroj pokušaja pritisaka na medije da otkriju svoj izvor, ali vrlo dobro znamo da je pravda na strani onih koji štite interese javnosti", rekao je Milić.

Ugledni novinar i urednik, te bivši direktor brojnih medijskih kuća začuđen je, kako kaže, što je međuentitetska saradnja proradila baš u ovom slučaju.

"Volio bih da ta saradnja proradi i kada su mnogo važnije stvari u pitanju, a nikako u slučaju kada treba pretresati Klix, jer ovdje nema nikakvog kaznenog djela", kaže Milić, te podsjeća na trojicu novinara Al Jazeere koji su prije tačno godinu dana zatvoreni u zatvoru u Kairu.

Cjelokupan tim Al Jazeere Balkans danas je pružio punu podršku našoj redakciji kazavši da je blokada portala Klix.ba atak na slobodu izražavanja i prava novinara.