|

Goran Milić studentima: Redovni novinari su uvijek švorc

Goran Milić studentima: Redovni novinari su uvijek švorc
2
Klix.ba
18.11.2012. u 14:26
38
komentara
2

dijeljenja
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
PR Arena International, regionalna konferencija za studente o odnosima sa javnošću, danas je službeno zatvorena sa posljednjim predavanjima Odjela za javne poslove Američke ambasade u BiH i Gorana Milića, direktora vijesti i programa Al Jazeera Balkans.
Više od 400 studenata iz regije imalo je priliku slušati 8 predavanja eminentinih stručnjaka iz sfere PR-a, marketinga i medija, a pored toga odražana je i panel diskusija na kojoj se govorilo o izazovima u komunikaciji zemalja u tranziciji. Učesnici panel diskusije bile su: Cathie Burton, glasnogovornica Vijeća Evrope, Amela Odobašić, Regulatorna agencija za komunikacije, Isabella Kurkowski, Vijeće za štampu u BiH i Sue Folger, direktorica Internewsa.

Direktor vijesti i programa Al Jazeere Blakans, Goran Milić je poručio studentima: “Ako budete redovni novinari, bit ćete uvijek švorc. Lijepo je znati sta želite, ali uvijek trebate imati i neku alternativu u životu...Danas više ništa ne znači što imate fakultet, znate jezike i rad na računaru. Trebate se po nečemu razlikovati od drugih da biste uspjeli.”

Svi učesnici su nakon odslušanih predavanja dobili certifikate o učešću, ali ono vrijednije što će ponijeti sa sobom jeste znanje i prijateljstva koja će im sigurno pomoći u nastavku njihovih karijera.

PR ARENA International podržana je od Vijeća Evrope, Američke ambasade u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu u BiH, Internewsa, Asocijacije XY, Eroneta, Violete, Red Bull-a, Azel France-a, Termalne rivijere Ilidža, hotela Holiday Inn i Sonic studija.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...