BiH
2

Gojko Vasić za Klix.ba: Nije izvršen teroristički napad, na tragu smo izvršiocu

Piše: F. Vele
Gojko Vasić: Napad izazvao strah
Gojko Vasić: Napad izazvao strah
Direktor policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić izjavio je za Klix.ba kako se bombaški napad koji se jutros dogodio autobuskom stajalištu u ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci, kada je stradao vozač autobusa Autoprevoza B. Topić, ne može okvalificirati kao teroristički čin.

On je rekao kako nema saznanja koja bi ukazivala da je riječ o činu "ekstremnog terorizma", ali da jeste riječ o djelu koje je izvedeno na javnom mjestu, u vozilu javnog prijevoza, te da u napadu korištena eksplozivna naprava, što je dovelo do smrti jednog čovjeka, dok su, prema njegovim saznanjima, dvije osobe lakše povrijeđene. Jasno, potvrdio je, takav događaj izazvao je strah među stanovništvom.

Na naša pitanje on je potvrdio da dosadašnja saznanja upućuju da su privatne nesuglasice najvjerovatnije motiv navedenog napada u Banjoj Luci, ali da će istraga utvrditi konačan motiv.

Nadalje, Vasić je za Klix.ba potvrdio da su policijski istražitelji na terenu i da vjeruje da će do kraja dana cijeli slučaj biti riješen, odnosno da su na tragu izvršiocu ovog nedjela. No, više informacija od toga nije mogao otkriti, jer je istraga u toku.

Nepoznati počinilac danas je na autobuskom stajalištu u ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci u autobus Autoprevoza ubacio ručnu bombu, od čije eksplozije je vozač B. Topić poginuo na mjestu događaja.

Nepoznata osoba koja je bila odjevena u crno, pobjegla je prema centru grada. Očevici tvrde da je riječ o mlađoj osobi.

Kako saznajemo, taj dio Banje Luke je blokiran, a policija traga za napadačem.