Tražit će vanredne izbore
0

FOTO / Gojer: Putovanje u Brisel je izlet političkih neodgovornika

FENA
Gradimir Gojer (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Gradimir Gojer (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Jučerašnji sastanak u Briselu na visokom nivou unosi dodatne zabune među narod BiH jer su na njega otišli i bivši i sadašnji članovi parlamentarne većine BiH, prokomentirao je danas u Sarajevu sastanak bh. političkih lidera s evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fueleom potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Gojer ističe da se ne zna ko su bili predstavnici BiH na ovom sastanku "jer niko od njih u ovom trenutku nema legitimitet" za tako nešto.

"SBiH će pokrenuti inicijativu za održavanje vanrednih izbora jer smatramo da je jučerašnje putovanje u Brisel bio izlet političkih neodgovornika", kazao je Gojer.

Dodao je da uporedo s trenutnom političkom situacijom niko ne vodi računa o građanima i njihovim potrebama te tako nijedna politička opcija ne govori o predstojećim lokalnim izborima.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
"Na lokalnim izborima očekujem da građani kazne one koji su doveli BiH u ovakvu situaciju. Njima je važno samo ko će biti lider, a šta će građani jesti i obući nema veze", kazao je Gojer.

Pozvao se na podatke državne Agencije za statistiku po kojima tvrdi, dnevno u BiH 11 osoba ostane bez posla.

Osvrnuo se i na, kako je rekao, kontinuirano uništavanje kulturnih institucija u BiH te je kao jedne od krivaca za ovakvo stanje u kulturi identificirao "kadrove koji su dovedeni na ove pozicije".

"Stoga će SBiH, ističući da su kultura i kulturno naslijeđe najvažnija legitimacija svake države, kampanju za lokalne izbore započeti Festivalom kulture i umjetnosti SBiH koji će biti održan u Tuzli", najavio je Gojer.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na konferenciji za novinare SBiH danas su predstavljena i dostignuća Općine Zenica u proteklom periodu.

Predsjedavajući Vijeća ove općine Nebojša Nikolić sa žaljenjem je konstatirao da u realnosti BiH ima malo pozitivnih vijesti, ali da se Zenica ističe pozitivnim primjerima poput uloženih 25 miliona američkih dolara u infrastrukturu.

Na konferenciji je predstavljen i novi član SBiH, vlasnik MAXI revije Nermin Šabanija.

Također, Gojer je prisutne informirao da je pristupnicu SBiH potpisao i nogometaš Muamer Svraka.