Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ginuli najbolji da bi vladali najgori.
I kod nas je problem sto nakon rata vojska uradi zaokret u lijevo.. Tako da ti na celo kolone dodje Bakir trezoras Sebija student u Zagrebu, Nermin magaciner, Fahro Seferova kuhacica kahve... A RVI, heroji, gazije na kraju kolone ostanu!
Koračali smo istim stazama neka ti je vječni rahmet dobri čovječe
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nanić poginuo par dana pred kraj sukoba u Krajini, Zaim 2 dana pred kraj rata u Goraždu... SDA je pobila naše komandante, isto kao što su mislili uraditi i sa Seferom Halilovićem.
Polovinom Aprila 92, krece vojna kolona na celu sa transporterom iz Foče prema Ustikolini i Gorazdu. Jedna grupa onih koji odlucise da brane BH izasla je na put ovoj kolini, onaj koji je izasao iz ove grupe i ispalio granatu prema transporteru i vratio citavu kolonu bio je Zaim I.
Gospodaru Uzvišeni u dženetske bašče upusti sve šehide Bosanske. Sve šehide koji živote dadoše za narod i zemlju Bosansku. Podari im Gospodaru i zauzeće za 70 njihovih najmilijih. A poganima koji se bahate nad borcima i gazijama i bogate na krvlju šehida podari najgori džehenem (vječni led), jer vatra je njima malo...
Zar Zaim nije bio popularni pjevač?
Ubili ga nasi, zna se i ko i kad, "naši" generali, koji su prodali jednu nam jedinu
Alija ga ubio, kao sto je prodao Srebrenicu i Gorazde je, Alija gorio u dzehennemu da Bog da!!!
Poginuše svi narodni komandanti. Alija dabogda ti zemlja kosti izbacila
Heeeej zamisli Zaim Brigadir a tolike fukare generali i pukovnici. I smrt sumnjiva.
Kilometar ispred tog mjesta, nalazile su se dvije izviđačko diverzantske čete. U jednoj je 12ero djece ranjeno. Troje djece je živo zarobljeno. Ostali smo u potpunom okruženju. Zaimovi zamjenici, MUTALJI su okrivili komandanta bataljona.
Dok je samoproglaseni vodja bosnjaka bio zakljucan u trezoru, heroji su placali zivotom…
gooUser.....244,dobar ti je kometar,nepravda nevidjenih razmjera,branioci su zaboravljeni,primanja za iste odredjuju,trezorasi i pobjegulje,meni je rahmetli Zaim bio komandant,bio sam u svakoj akciji od Sarajeva do Gorazda,prvo Sarajevo branio 2 g.,tesko ranjen na Proskoku,kad smo ga uzeli,invalidnina da nemozes grijanje platit,zar nam nisu mogli dati neku penziju vecu od minimalne,da eto vidimo da misli neko o nama,mene ubi ova nepravda,pogotovo su me razocarali zivi generali.
Cudno da vecina heroja Armije BiH poginula uz sami kraj rata.
Ubila ga drzavna bezbednost Alije
Ispravka, tzv. ABiH jer to nije niti ce ikad biti zvanicna vojska BiH kao i nije oslobodio nego zazuzeo jer je prosli rat bio rat istrebljenja. Ko god je sta zauzeo i na jednoj i na drugoj strani tog drugog vise nije bilo na tom podrucju.
s kim posrbljeni NISU ratovali - ni mati ih ne voli - na silu s njima ?
Jedi vnaGo vlashino
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Historija se ponavlja, 92-95 jedni branili zemlju, dali za nju život,zdravlje. Drugi pobjegli u Minhen, vratili se sa 30 milja maraka, kupili stan, posao. Od 2013 pa nadalje isto, jedni ostali u BiH, bore se, drže ovu državu u životu. Drugi pobjegli opet u Minken, dođu ovdje malo s BMW, mozda se vrate s penzijicom od 1000€.
Ja odajem počast mom prijatelju Nebojši koji je poginuo na Žuči braneći grad!
Nebojša - a prezime?