Komentari (305)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ništa čudno, kralj Srba Bosne i Dalmacije zajedno sa svojim sunarodnicima štiti svoju kulturu od stranog osvajača
To je romantizacija povijesti iz ugla današnje ideje o naciji. Istina je da je Tvrtko, kao i svaki feudalni vladar, širio i štitio samo svoj posjed.
Kako 700 godina prođe, ko da je juče bilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
"...Pobijedili smo, naime, Murata, onoga oholog sina i slugu Sotone, podlog neprijatelja Kristova imena i čitavog ljudskog roda, a posebno kršćana i pravovjerja..." Eto, dragi moji Bosanci, ko ste bili. Veru za večeru ste dali. 🙋🏻
Čuj ovog krkana Tonate. Muaaahhhahhaaa. Nismo garavi, nismo genocidni. Genetika ne laže. Nemamo ništa zajedničko osim bosanskog jezika kojeg vi btw iz nekog razloga svojatate (hint - zato jer volite ukrast tuđe). Čibe!
Jedino ovi iz SDA na Osmanlije gledaju kao nekakve spasitelje a levati nam uzeli sve resurse još smo im bili na braniku carstva,ko god napadne mi prvu na udaru...i jos kad su se raspadali daju vlasima autonomiju da oni proglase tamo nekakvu srbijicu na zemlji koju nikad nisu imali...al dok se Zahiragić vodi kao intelektualac ništa bolje omladina i neće naučiti
Fakat jest da su postojali samo Hrvati i Srbi. Stjepan i Tvrtko su bilo Hrvati, i izmjenito su se vjenčavali unutar dvorova, srpskih, hrvatskih odnosno bosanskih. Na kosovskoj bitci su svi narodi, neki u većem neki u manjem sastavu, u pomoć Srbima stali i izginuli, jer su znali šta im prijeti ako im ne stanu u pomoć. A to se i pokazalo. Krivi su kršćanske kraljevine u Evropi koji složno nisu stali ni u Carigradu u pomoć Grcima, niti nama svima na Kosovu.
Hahahahah cuj historičara štovatelja fašizma...gdje si to ti ikad pročitao da se Tvrtko izjašnjava kao hrvat ili gdje ga iko tako oslovljava prije pojave vaših vrijednosti do unazad 100 godina...pa i tvoji su se izjašnjavali kao Bosanci katolici sad odjednom veći hrvati od Šubića...opet jq razumijem jer su vam kroz historiju svi kraljevi bili Austro-Ugari
Jesmo debili svi ovdje. Cuj bitka na Kosovu, koja je bila 13....moji debili. A autor clanka jos veci moron
Nije nam dosta srba koji nas smaraju sa ovim događajem, sad i Vi počeli.
Da su Turci tad zaustavljeni ne bi bilo kulture i dohovne kolonizacije Bosnjaka,unistenja drzavnickog mentaliteta, naseljavanja pravoslavaca itd
pravoslavci i katolici su bili apsolutna vecina...ostalo je zanemarivo...a sto su pojedini katolici i pravoslavci se povinovali turcima...imamo danasnje bosnje
Klixu,srpski sajtu zasto mi stalno brises komentare?
mati rodi dijete i da mu ime Milorad, a to što mu je otac Turčin o tome se šuti, jer ode glava.
Šjooo "istoričara" i g****a, u istoj bitci bosanska vojska pobijedlia Osmanlije, a srpska vojska poražena od tih istih Osmanlija.
Vlatko Vukovic i nije bio iz Hercegovine nego iz Istocne Bosne ublizini Gorazda rodno mjesto
"Po svemu sudeći bosanska vojska se nalazila na lijevom krilu nasuprot dijela osmanske vojske pod direktnom komandom sultana Murata" ... Pa ko se nalazio u centru i na desnom krilu?!
Imali Srba da se spominju?? Jel realan članak?! Moram sam se prijaviti na klix da komentarišem!!! Ima li Srba da se spominju u kosovskom boju? Zašto se na klixu ne piše o Gavrilu i Sarajevskom atentatu na današnji dan, na Vidovdan!?
Kako god, sa Muratom ili bez njega i Kobililić Miloša, Osmanlije su zavladali Balkanom i donijeli civilizaciju i državno uređenje kakvo u svijetu nije imala ni jedna država. Nisu protjerali ni jednu vjeru, bogoslužitelja, niti su napravili genocid, a za petstotina godina su mogli da satru sve na Balkanu i osnuju svoju naciju. U Bosanskom Vilajetu je uvjek upravnik bio Bošnjak! U drugim Vilajetima onako kao je određivao Dvor.
A Armenija. Ili konkretno govoris o Balkanu
J I?
Ovi Turci su nas dobro zayebbali.