Godina emitiranja Omladinskog radija u Bratuncu i Srebrenici

F
FENA
6.12.2011. u 15:48
0
0
Godina emitiranja Omladinskog radija u Bratuncu i Srebrenici
0
Godina emitiranja Omladinskog radija u Bratuncu i Srebrenici
Malom svečanošću, članovi Udruženja "Prijatelji Srebrenice“ obilježili su godinu dana emitiranja radioprograma za građane Bratunca i Srebrenice.
"U proteklih 365 dana imali smo vlastiti program u trajanju od od oko 1.250 sati. U tom periodu u našem studju ugostili smo stotinjak sagovornika koji su učestvovali u živom programu. U ostalom govornom dijelu imali smo kroz razne emisije najmanje 3.000 sagovornika s kojim smo razgovarali na razne teme. Želja nam je da imamo program tokom 24 sata i nadam se da ćemo u tome uspjeti“ izjavila je Dragana Jovanović, menadžerica Udruženja „Prijatelji Srebrenice“.

„Pred mikrofonima Omladinskog radija za Bratunac i Srebrenicu (ORBIS) govorili su obični ljudi, iznosili svoje probleme, ali i govorili o pozitivnim stvarima i projektima koji su realizirani na pojedinim područjima i kojima je učinjen napredak za zajednicu ili pojedince. Naše mikrofone ustupili smo ljekarima, profesorima, odbornicima, zanatlijama, farmerima, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, ali se možemo pohvaliti da smo razgovarali i s ministrima i ambasadorima nekih zemalja“ rekao je Sadik Salimović, glavni i odgovorni urednik Omladinskog radija.

Tokom godinu dana novinari i volonteri iz Srebrenice i Bratunca emitirali su oko 1.500 tonskih priloga o životu i radu na području općina Srebrenica i Bratunac. Na taj način razbijena je medijska blokada i građani su bili na vrijeme obavještavani o svim događajima.

Glas ORBIS-a se čuje ne samo na prostorima regije već i širom svijeta putem interneta, tako da su građani u dijaspori upoznati o svemu onome šta dešava u Srebrenici i Bratuncu.

„Smatram da su novinari ORBIS-a ispunili obavezu i u suštini postupali profesionalno, mada se radi o veoma mladim ljudima koji stasavaju u vrsne novinare. Uime Općine Srebrenica, čestitam i nadam se uspješnoj saradnji i u narednom periodu, rekao je Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: