|

GO SDA dao podršku Novaliću i Zvizdiću: Treba prestati s destabilizacijom parlamentarnih većina

GO SDA dao podršku Novaliću i Zvizdiću: Treba prestati s destabilizacijom parlamentarnih većina
7
Piše: E. M.
27.7.2017. u 18:03
28
komentara
7

dijeljenja
1/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/6 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U zgradi skupštine u Doboju traje sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije kojoj prisustvuju i predsjednik stranke Bakir Izetbegović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i brojni drugi predstavnici vlada koji raspravljaju o aktuelnoj situaciji u BiH.
Predstavnici vlada i načelnici općina razgovaraju o rezultatima i prioritetima u radu Vlade FBiH i Vijeća ministara, kao i mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se poboljšao položaj povratnika u Republiku Srpsku.

GO SDA je izrazio podršku radu premijera FBiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Od Glavnog odbora je u više navrata zatraženo da pozove članice parlamentarne većine na svim nivoima da prestanu s destabilizacijom parlamentarnih većina i otežavanju rada vlada na svim nivoima. Trebaju da se posvete pronalaženju rješenja i dogovora u institucijama BiH u cilju da se predstojeći period do izbora na najbolji način iskoristi za rješavanje ključnih pitanja za sve građane u BiH", poručio je Halid Genjac, predsjednik GO SDA.

Dosta pažnje i rasprave privukla je tačka dnevnog reda vezana za položaj povratnika u Republiku Srpsku, a GO SDA je poručio kako će nastojati što konkretnije govoriti o mjerama koje se trebaju poduzeti, zaduženjima te rokovima za relizaciju tih mjera.

Genjac je na kraju građanima čestitao i Dan ustanka naroda BiH s porukom da je i ta pobjeda dokaz da je BiH zasnovana na zajedništvu i da jedino tako može postići najbolje rezultate.

Tokom posjete Doboju, predsjednik SDA Bakir Izetbegović sastao se i s načelnikom Doboja Obrenom Petrovićem s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u općini i problemima s kojima se susreću građani.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...