Komentari (178)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čekaj, je li ovo škola ili džamija ( slika 2 ) ...???
Kočine*
Masallah skola sa dvije mulnare i to najmodernija
Svaka cast, a tek za desetak godina ce vam broj ucenika u toj skoli pravi odgovor dati.
Prelijepo, ovakve stvari smetaju, u većini slučajeva, đikanima i fašistima sa kamenjara, doduše nađe se tu i poneki "Bosanac (Bošnjak izgubljen u vremenu i prostoru) da kaže da mu ovo smeta, dakle, sve dok je navedeni trojac na jednoj strani, ja znam da je druga strana ispravna, tako da treba nam sve više ovakvih škola, nadam se da će u budućnosti doći do veće realizacije istih, Insha'Allah!
Samo se ti drzi svoje strane i nemoj slucajno da se izgubis u vremenu i prostoru, takvi kao ti nam ne trebaju :))
Oni koji smateaju da je preduslov za suživot da se neko odriče svoje vjere i tradicije nek ide iz Bosne i Hercegovine. Ovdje ima mjesta za čestite ljude svih religija koji nece drugom uskracivati ljudska prava.
Zaboraviše spomenuti, a iz slika se to lijepo vidi, da je u sklopu škole i džamija sa 2 munare tek da se zna kojoj djeci je ovo namijenjeno, ko su bili glavni sponzori kao i na čemu će biti težište u edukovanju ove djece! Nove podjele na pomolu i da se razumijemo, isto bih reagovao i da je bilo koja druga vjerska ustanova tipa crkve ili sinagoge u sklopu ove ili bilo koje druge škole! Osim ako nije čisto vjerskog karaktera... Prema tome, škola samo za muslimane!
Pa?
@Realno02 Pa odvratno,nije osnovna nego Muslimanska osnovna škola sa obzirom da riječi nema o IZ i vjerskoj školi nego običnoj osmoljetki, klasična islamizacija
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zamisli koji primitivizam ispoljavaju pojedinci. Niko nije spomenuo džamiju niti je ona tema, osim sto se nalazi u blizini a oni uzimaju sebi za pravo povezivati ih. I da jeste medresa sta je tu problem. Ako ljudima u Sarajevu ne smeta katolički školski centar zašto bi nekome smetala medresa u muslimanskoj sredini.
Pa jer imaju tu neku ružnu i podlu pretpostavku da neće htjeti nemuslimani slati djecu u školu jer je u blizini džamija. Ko se vodi time, jednostavno je zatucan i pun predrasuda.
konacno lijepa vijest ali sta ta dzamija radi tu? daj maknite vise te usrane dzamije i crkve i ne dopustite da se djeca priblizavaju tim fasistickim organizacijama. Pa koliko su ljudi na Balkanu glupi da jos uvijek neshvate koliko zlo te tkv. religije donose, samo peru mozak tim jadnim djecama. Da bi bio dobar covijek nikome ziv netreba ni dzamija ni crkva ni sinagoga.
Mogu li se ja ikako upisati u tu otu skolu? Meni se svidja...
Prvo džamija, pa onda škola. Pobogu, promijenite ime tog mjesta. Gnojnice
Jest vala, cijeli rat se 'ljudi' mučili da sruše sve džamije, a ovi sada bi da ima i džamija.
Bravo, to je trebalo prije dvadeset godina. Nadm se da ce biti popunjena djecom i kvalitetnim kadrovima.
Ovo je jedina parcela koja je ispunjavala uslove za jednu školu koja će pokrivati Kočine, Gnojnice i Opine! Državna je zemlja u pitanju, a okolo je uglavnom sve privatno ili neuslovno za gradnju! Džamija nema nikakve veze u svoj ovoj priči! Čisto je riječ o pogodnoj lokaciji i potrebi stanovništa za školom! Samo onima koji mrze Islam i Muslimane to se ne može objasniti! Paćenici i jazavci na aparatima!!!
@Mostar Kako ce se zvati skola? Predlazem Midhad Hujdur – Hujka Skola je vrh.
1. Mostarska Brigada
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja bi mnogima preporucila da pogledaju ove epizode i da se malo edukuju i znaju nesto vise o islamu , judaizmu i kriscanstvu.Ovo su jedne od vise epizoda vrijeden pogleda. https://www.youtube.com/watch?v=8CLsozhI0ws https://www.youtube.com/watch?v=CgyDO6wxZrg https://www.youtube.com/watch?v=aU6IWcwfvpg
@Avala011 doci ce i to na red, kad budem imala vise vremena.Uvijek se pocinje iz pocetka vremeskih dogadjaja, a poslije se ide redosledom.Preskakati epohe i vremena, nam ne daju tacan izvjestaj, ostavljaju rupe u istoriji, takodje u nasem znanju.Nepismenost je termin (ne) znanja.
Stalno se žalite na segregaciju i "dvije škole pod jednim krovom" a reklo bi se da je ovo škola u sklopu džamije. Da sam Hrvat ne bi mi bilo svejedno slati dijete u ovakvu školu.
Sramota da stoji nesrušena džamija, jel to hoćeš reći?
Tebi i jest žao što nisi hrvat
PRIKAŽI ODGOVORE (1)