{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavni tužilac BiH sastao se sa šeficom ureda Vijeća Evrope

F
12.3.2013. u 12:58
11
0
Glavni tužilac BiH sastao se sa šeficom ureda Vijeća Evrope
11
Glavni tužilac BiH sastao se sa šeficom ureda Vijeća Evrope
Šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey posjetila je danas Tužilaštvo BiH i sastala se s glavnim tužiocem Goranom Salihovićem u cilju iznalaženja boljih rješenja za izvršenje odluka i unapređenje saradnje institucija u BiH.
Jedna od tema sastanka odnosila se na probleme u vezi neizvršenja odluka Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava, s obzirom da neizvršenje i nepostupanje po ovim odlukama može predstavljati krivično djelo.

Također je dogovoreno da će s predstavnicima Ustavnog suda BiH biti održan sastanak radi rješavanja ovakvih i sličnih problema.

Razgovarano je i o pravosudnom aspektu izvršenja i odgovornosti u vezi praktične implementacije Odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetu ''Sejdić-Finci''.

Šefica Ureda Vijeća Evrope je pohvalila izbor glavnog tužioca od VSTV-a BiH kao jedan od pozitivnih primjera provođenja odluke ''Sejdić-Finci''.

Ovom prilikom Hennessey je upoznata s radom Tužilaštva BiH, uključujući i aktivnosti koje se provode s ciljem osiguranja adekvatnih smještajnih kapaciteta za Tužilaštvo BiH i jačanja kadrovske popunjenosti Tužilaštva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim aktivnostima Tužilaštva BiH, koje se preduzimaju radi jačanja saradnje s agencijama za provođenje zakona u regionu, kao i o prioritetima i aktivnostima u borbi protiv organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije i ubrzanju dinamike rada na procesuiranju predmeta ratnih zločina, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: