BiH
0

Salihović razgovarao s predstavnicima udruženja "Žena - žrtva rata"

FENA
Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, te zamjenici glavnog tužitelja - Vesna Budimir i Dragan Čorlija, sastali su se danas s delegacijom udruženja Žena-žrtva rata s Bakirom Hasečić na čelu.

Na sastanku je razgovarano o suradnji udruženja žrtava i Tužiteljstva BiH na procesuiranju predmeta ratnih zločina, a naročito predmeta koji se odnose na ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Predstavnici udruženja žrtava izrazili su podršku radu Tužiteljstva BiH, kao i podršku aktivnostima Tužiteljstva BiH za povećanje broja tužitelja, naročito u Posebnom odjelu za ratne zločine.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim i budućim modalitetima suradnje između populacije žrtava i tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, radi što efikasnijeg rada na ovim predmetima.

Također, razgovarano je i protokolima o suradnji Tužiteljstva BiH sa susjednim zemljama, te mogućnostima da se određeni predmeti procesuiraju uz pomoć instrumenata koje omogućuje Protokol, kako bi se spriječilo da zločini ostaju nekažnjeni.

Na sastanku je dogovorena intenzivna suradnja u budućnosti.

Nakon nedavnog sastanka sa predstavnicima udruženja žrtava iz reda srpskog naroda, ovo je drugi sastanak na kojem predstavnici populacije žrtava ratnih zločina daju podršku Tužiteljstvu BiH u aktivnostima za povećanje kapaciteta, naročito u Posebnom odjelu za ratne zločine.

Uskoro će biti održan i sastanak s predstavnicima udruženja žrtava hrvatske nacionalnosti u BiH, saopćilo je Tužiteljstvo BiH.