Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za ovo bi moglo odgovarati 70% oficira vojske RS koji su imali bilo kakvog kontakta sa bosnjackim i hrvatskim civilima. Onih preostalih 30% treba da odgovara za puno teze zlocine. mislim da je ovo pokusaj stezanja omce oko generala Dudakovica - zele bilo kako osuditi par nizih oficira pa da onda mogu Dudaku podvaliti zapovjednu odgovornost. ne mogu Srbi svariti da se Dudak nigdje ne krije i da podignute glave hoda svijetom. Tako cista savjest je za velikosrbe najveca uvreda.
Ispade da su krajisnici krivi što su ostali živi i što su se lavovski odbranili! Pa sistem ratovanja,pridržavanje ženevskih konvencija,uspjesi i lavovska borba 5.Korpusa može biti samo primjer za sve vojne skole u svijetu. Ne može niko lažima i podvalama ukaljati blistavu pobjedu 5.Korpusa Armije BiH!Jasno je ko je bio agresor,ko je učinio genocid a ko je vodio odbranbeni rat! Živjela Bosna i Hercegovina!
Postoji ocit nesrazmjer izmedju postupanja koje praksa ICTY i u konačnici Suda BiH uzima kao maltretiranje i onog sto Tuzilastvo BiH podvodi pod taj institut. Kakva je glupost optuziti nekoga za zatvaranje ratnih zarobljenika, sto samo po sebi ne moze biti krivicno djelo osim ukoliko nije u uslovima zatočeništva došlo do teških kršenja medjunarodnog humanitarnog prava. Nadalje, ne predstavlja ni krivicno djelo obavljanje prinudnog rada na koji se zatočenici mogu uputiti s ciljem pokrivanja dijela toškova vlastitog izdrzavanja, u uvjetima i u skladu sa pravilima i običajima rata. Fizička maltretiranja su relativan pojam, i opet, mogu se podvesti pod mjere potrebne za održavanje reda u zatvoru koji je u porednju sa standardima koje je Vojska fašističke tvorevine Smrdske uspostavljala, pravi hotel. Uz dobrog advokata i nesposoban tuzilacki tim na celu sa Barašinom optuzeni ce lako dokazati svoju nevinost i oboriti optuznicu koja je šarlatanska.