Damir Peštalić
104

Glavni imam MIZ Srebrenica žestoko odgovorio Grujičiću na uvrede upućene majkama Srebrenice

M. G.
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir Peštalić reagovao je na izjave načelnika Srebrenice Mladena Grujičića u kojima je žestoko izvrijeđao majke Srebrenice.
Peštalić je rekao da velikosrpska politika pokušava skrenuti fokus s dženaze, genocida i žrtava genocida kojeg je ona uzrokovala i počinila.

"Svake godine ekstremna velikosrpska politika pokušava nam skrenuti fokus sa dženaze, genocida i žrtava genocida koji je ona uzrokovala i počinila. Navikli smo. Nećemo nasjesti. Ne odustajemo od sjećanja na žrtve, kao ni od traženja pravde i poštovanja prema žrtvama i majkama Srebrenice. I pored njihove žrtve, patnje i tuge, one su najveći borci za mir. To je nezabilježeno u svijetu“, izjavio je Peštalić.

Podsjećamo, Grujičić je rekao da Srbi ne odustaju od pomirenja, ali ni od borbe za istinu "šta se zaista događalo od 1992. do 1995. godine u Srebrenici".

Kazao je kako međusobni odnosi Bošnjaka i Srba danas u Srebrenici dobro funkcionišu, ali da su "Majke Srebrenice i dalje motor svake mržnje među ljudima".