{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavaš podniio tužbu zbog oduzimanja generalskog čina

S
17.10.2010. u 15:39
0
4
Glavaš podniio tužbu zbog oduzimanja generalskog čina
0
Glavaš podniio tužbu zbog oduzimanja generalskog čina
Branimir Glavaš (Foto: Arhiv)
Ratni zločinac Branimir Glavaš podnio je tužbu Ustavnom i Upravnom sudu Hrvatske protiv odluke hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da mu oduzme čin generala.
"Tom odlukom su mi više nego očito povrijeđena prava i slobode čovjeka i građanina zaštićena Ustavom Hrvatske", navodi se u saopštenju Glavaša, koji se nalazi u pritvoru u Sarajevu.

Glavaš smatra da je Josipović donio odluku "motivisan ideološkom i političkom isključivošću, zaslijepljenošću i mržnjom prema svemu što ga podsjeća na slavna Tuđmanova vremena stvaranja hrvatske države".

On je Josipovićevu odluku nazvao klasičnim politikantskim diskriminatorskim činom, "usmjerenim na neuspjeli pokušaj njegove moralne i političke diskriminacije".

Prema njegovom mišljenju, hrvatski predsjednik je prekršio Ustav, Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, zakone o odbrani i o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o postupku za dodjelu činova i unapređenja vojnih osoba u činove i krivični zakon.

Josipović je u septembru donio odluku prema kojoj se Glavašu oduzima čin zbog presude Vrhovnog suda Hrvatske kojom mu je za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku izrečena kazna zatvora od osam godina, a oduzeo mu je i odlikovanja Hrvatske.

Glavaš se nalazi u pritvoru u Sarajevu, jer je Sud BiH potvrdio presudu hrvatskih sudova za ratne zločine nad srpskim civilima počinjene 1991. godine u Osijeku i kaznu od osam godina zatvora, te donio rješenje o pritvoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: