|

Glavaš: Jedina povlastica koju sam koristio u Mostaru je da sam bio sam u sobi

Glavaš: Jedina povlastica koju sam koristio u Mostaru je da sam bio sam u sobi
11
Piše: Ž. M.
20.1.2015. u 18:49
20
komentara
11

dijeljenja
1/3 Glavaš na slobodi (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
2/3 Glavaš na slobodi (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
3/3 Glavaš na slobodi (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Nakon što je pušten iz zatvora Branimir Glavaš je danas stigao u rodno mjesto svoga oca Drinovci gdje se nalazi njegova kuća, a večeras će praviti feštu u jednom ugostiteljskom objektu sa svojom rodbinom i prijateljima, javio je dopisnik portala Klix.ba.
"Moj advokat je podnio jednu predstavku Vrhovnom sudu Hrvatske, gdje je iznio niz primjedbi na potjernicu i pritvor koji su aktivirani. Vrhovni sud i Županijski sud nisu donosili nove odluke, nego je ta tjeralica aktivirana na osnovu one stare odluke iz 2009. godine. U ZKP-u stoji da onaj ko je odležao više od pet godina ne mora u pritvor. A ja sam odležao više. Očekujem da Vrhovni sud poništi tu presudu", kazao je Glavaš, koji očekuje poziv Vrhovnog suda za ročište.

Dodao je da u Sarajevu, Zenici i Mostaru nije prošao nikakvu neugodnost.

"Jedina povlastica koju sam koristio u Mostaru je da sam bio sam u sobi. Svi su bili korektni prema meni. Bez obzira na potjernicu, ako me pozovu, odazvat ću se. Moja obveza i svih koji sudjeluju u procesu je dokazati kako je obrana grada Osijeka od velikosrpske agresije bila čista i skinuti ovu mrlju s Republike Hrvatske i Domovinskog rata", kazao je Glavaš.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...