Izbori za načelnika općine
0

Glasanje u Bileći protječe bez problema

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Glasanje na vanrednim izborima za novog načelnika općine Bileća zasad protječe bez većih problema i trenutno nema prijava o neregularnostima, potvrdio je predsjednik Općinske izborne komisije Miloš Tabaković.

Ukupno 9.858 stanovnika te općine s pravom glasa upisanih u birački spisak glasa na 27 redovnih biračkih mjesta, a tu su i dva mobilna tima.

Tabaković je za Radio RS-a kazao da je još rano govoriti o odzivu građana, a više će se znati u narednim satima.

„Manjih poteškoća s biračkim spiskovima ima, ali je zasad stanje redovno i trenutno nema prijava o neregularnosti”, kazao je Tabaković.

Bilećani načelnika općine biraju između kandidata SNSD-a Blaža Vujovića i Dragana Babića, kandidata koalicije „Zajedno za Bileću”, koju čine Srpska demokratska stranka, Srpska radikalna stranka RS i Partija demokratskog progresa.

I u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK) potvrdili su da se izbori u Bileći odvijaju prema pravilima i da su sva izborna mjesta otvorena na vrijeme u sedam, a bit će zatvorena u 19 sati.

Podaci o odzivu birača i podršci kandidatima bit će poznati večeras, rekla je predstavnica CIK-a Irena Hadžiabdić za Radio RS-a.

Oko 21 sat očekuju se i nepotpuni preliminarni rezultati.

Vanredni izbori u Bileći se održavaju nakon što je prije tri mjeseca iznenada preminuo načelnik te općine Slavko Bekan.