BiH
64

Glasajte za projekt Sanele Jenkins

Klix.ba
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sanela Jenkins (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Projekt Klinika za ljudska prava i Međunarodni online forum za Međunarodno krivično pravo Sanele Jenkins nominovan je za prestižnu nagradu Inovacije u pravosuđu. Pobijedit će inovacija koja dobije najviše podrške putem internet glasanja.

Kao što je poznato, Sanela Jenkins bila je jedna od ključnih osoba koje su pomogle oslobađanje iz zatvora bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića kada je 2010. godine bio uhapšen u Londonu. Godinu dana kasnije, u julu 2011., otišla je u Beč, odakle je animirala utjecajne ljude iz svijeta politike, biznisa i showbiznisa da učine sve da se oslobodi general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak, nakon čega ga je iz Austrije lično dovela u Sarajevo.

Osim toga, Sanela je poznata po nesebičnoj pomoći ugroženima i bolesnima u svojoj zemlji. Njeno lobiranje za Bosnu i Hercegovinu u svijetu je pokrenulo mnoge akcije koje su bile od suštinskog značaja za reputaciju i promociju Bosne i Hercegovine u svjetskim centrima moći.

Sanela sigurno spada u sami vrh patriota naše zemlje, nije zaboravila svoje porijeklo i svoje korijene. Naprotiv, neustrašivo se bori za jačanje državnosti BiH i zadovoljenje pravde za svakog našeg građanina. Sada je došlo vrijeme da i mi damo podršku njenom radu.

Da bi njen projekt pobijedio, neophodni su joj vaši glasovi, a glasati možete na sljedeći način:

Otvorite ovaj link i u lijevoj koloni, ispod naslova Register, upišite lične podatke, ime i prezime, spol, e-mail, šifru te se na taj način registrujte.

Nakon toga se ulogujte preko e-maila i šifre koje ste unijeli tokom registracije te posjetite ovu stranicu i pored naslova Innovation from Creating dialogue between the legal community and the ICC kliknite na vote.