{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanela Jenkins pomaže Udruženju Obrazovanje gradi BiH

19.7.2012. u 14:42
4
3
Sanela Jenkins pomaže Udruženju Obrazovanje gradi BiH
4
Sanela Jenkins pomaže Udruženju Obrazovanje gradi BiH
Poznata Bosanka, humanistica i filantrop Sanela Jenkins je, nakon posjete u junu, odlučila još jednom pružiti podršku Udruženju Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu.
Sanela Jenkins je osnivačica Fondacije "Irnis Ćatić", čiji je cilj pomoć bolesnim, izbjeglim i povratnicima u Bosni i Hercegovini. U Los Angelesu je osnovala Kliniku za istraživanje ratnih zločina u Bosni i Hercegovini u periodu 1992.-1995., koja sarađuje sa Haškim tribunalom.

Kako je prilikom posjete Jenkins izrazila zadovoljstvo djelovanjem Udruženja na pružanju moralne i materijalne pomoći djeci žrtava rata, djeci s posebnim potrebama, talentovanoj, socijalno ugroženoj i djeci romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini, odlučila je otkupiti određen broj knjiga "Očekujući istinu i pravdu" - bečki dnevnik Jovana Divjaka. Sredstva će biti namijenjena za stipendiranje 10 djece i mladih članova Udruženja u školskoj 2012./2013. godini.

Udruženje je zahvalilo Saneli Jenkins, ali i svim drugim ljudima dobre volje, za podršku misiji Udruženja – "Djeca žrtve rata – naša trajna briga".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: