BiH
4

Sanela Jenkins pomaže Udruženju Obrazovanje gradi BiH

Klix.ba
Poznata Bosanka, humanistica i filantrop Sanela Jenkins je, nakon posjete u junu, odlučila još jednom pružiti podršku Udruženju Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu.

Sanela Jenkins je osnivačica Fondacije "Irnis Ćatić", čiji je cilj pomoć bolesnim, izbjeglim i povratnicima u Bosni i Hercegovini. U Los Angelesu je osnovala Kliniku za istraživanje ratnih zločina u Bosni i Hercegovini u periodu 1992.-1995., koja sarađuje sa Haškim tribunalom.

Kako je prilikom posjete Jenkins izrazila zadovoljstvo djelovanjem Udruženja na pružanju moralne i materijalne pomoći djeci žrtava rata, djeci s posebnim potrebama, talentovanoj, socijalno ugroženoj i djeci romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini, odlučila je otkupiti određen broj knjiga "Očekujući istinu i pravdu" - bečki dnevnik Jovana Divjaka. Sredstva će biti namijenjena za stipendiranje 10 djece i mladih članova Udruženja u školskoj 2012./2013. godini.

Udruženje je zahvalilo Saneli Jenkins, ali i svim drugim ljudima dobre volje, za podršku misiji Udruženja – "Djeca žrtve rata – naša trajna briga".