{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanela Jenkins i Jovo Divjak zasadili bor prijateljstva u Sarajevu

8.6.2012. u 15:49
1
0
Sanela Jenkins i Jovo Divjak zasadili bor prijateljstva u Sarajevu
1
Humanistica Sanela Diana Ćatić Jenkins ovih dana boravi u našoj zemlji. Danas je posjetila Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" ispred čijeg je sjedišta za osnivačem i izvršnim direktorom Udruženja Jovom Divjakom zasadila bor prijateljstva.
Jenkins je od Divjaka dobila knjigu "Očekujući istinu i pravdu", koja predstvlja svjedočanstvo o danima koje je bivši general BiH proveo u Beču, nakon što je uhapšen po potjernici iz Srbije.

Osim toga, svojoj velikoj prijateljici i humanistici, Divjak je poklonio i sliku sa posvetom u kojoj joj se zahvaljuje za sve ono što je učinila za njega tokom borbe za istinu i pravdu u Beču 2011. godine.

Saneli Jenkins je nakon toga predstavljen devetogodišnji rad Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", način finansiranja i projekti koje je Udruženje uspješno realizovalo do sada. Jenkins je izrazila zadovoljstvo djelovanjem Udruženja na pružanju moralne i materijalne pomoći djeci žrtava rata, djeci s posebnim potrebama, talentovanoj, socijalno ugroženoj i djeci romske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini.

Jenkins je osnivačica Fondacije "Sanela Diana Jenkins" koja pomaže bolesnim, izbjeglim i povratnicima u BiH. Osim toga, osnivačica je Klinike za istraživanje ratnih zločina u Bosni i Hercegovini u periodu 1992.-1995., koja je smještena u Los Angelesu, a koja sarađuje sa Haškim tribunalom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: