Lagumdžija u Gradačcu
0

FOTO / "Glas za Željka Komšića i SDP je glas za promjene"

Sarajevo-x.com
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Gradačcu. Pred oko dvije hiljade okupljenih u centru grada predstavljeni su kandidati za entitetski i državni parlament. Okupljenim građanima govorili su, između ostalih, predsjednik i potpredsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Denis Bećirović.

Lagumdžija je u svom obraćanju građane pozvao da podrže Željka Komšića i sve kandidate SDP-a u Tuzlanskom kantonu jer je to glas za promjenu sadašnjeg stanja.

"Zadnje četiri godine su pokazale da prazne prijetnje i insistiranje na podjelama našoj domovini donose samo siromaštvo i nezaposlenost. Mi hoćemo da ujedinimo zemlju jer želimo da život od sopstvenog rada ne bude luksuz. SDP želi izgraditi državu koja će radnike slati na posao, a ne kao vladajuća koalicija, policiju na radnike", rekao je Lagumdžija.
Bećirović je u svom obraćanju pozvao okupljene da daju glas SDP-u jer je to jedini način da se stanje u zemlji promjeni i da država počne raditi u interesu običnog čovjeka, navodi se u saopćenju za javnost SDP-a.