Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo dima pa odma panika.
U Lukavcu snijeg bude crn.
Baš neki dan gledam VICE dokumentarac ameri napravili sličnu fabriku u nekoj pustari Navajo nation, ma nema tu žive duše i ono malo šta ima su domoroci, znaći savršeno mjesto za uvalit najprljaviju industriju.. Ali ljudi se bore za tu svoju zemlju za prirodu za čist zrak neka baba 100 godina neće da proda zemlju opire se.. otpor stoko..
Znamo da nije nista, niti je bilo, niti ce biti. Voda je cista dok se ribe ne izvrnu.
Ovako je i kapetan British Airways-a, nakon što je avion upao u vulkanski dim, javio putnicima : "Imamo manji tehnički problem. Otkazala su nam sva četiri motora."
Čuj pa samo danas ovakav ispad na bateriji dosada imam zabilježena najmanje četri ispada, a da ne govorimo o svakodnevnom puštanju različitih smradova.
Samo ukidanje tvornice ovakvog tipa je opcija za sve građane Lukavca i BiH.Tehnologija je iz prošlog vijeka tačnije iz sredine 60tih godina bez ikakvog osvrta na zaštitu prirode.Koks se gasi amonijačnom vodom koja je superotrovna za sav živi svijet i od koje polovina građana ima karcinome raznih vrsta da ne govorimo o prašini žutozelenom-crnom dimu katranu benzolu KANu maleinu itd koji sistemaski uništavaju zrak.Indijac uništava BiH dok mu političari aplaudiraju.STOKO neotesana!