{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Genjac: Ulazimo u period ucjena, blokada i opstrukcija od SNSD-a

F
FENA
17.3.2015. u 11:32
0
26
Genjac: Ulazimo u period ucjena, blokada i opstrukcija od SNSD-a
0
Genjac: Ulazimo u period ucjena, blokada i opstrukcija od SNSD-a
Halid Genjac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac kazao je Agenciji Fena da je jučer već najavljeno od najužeg rukovodstva SNSD-a "da se ide jednostavno u blokadu i opstrukciju rada Parlamentarne skupštine BiH".
"Nedolazak na Ustavnopravnu komisiju je očekivani prateći postupak", kazao je Genjac nakon što je jutros odgođena sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda zbog nedolaska članova Komisije iz Kluba srpskog naroda Sredoja Novića i Dragutina Rodića.

Može se, dodao je, govoriti o razlozima i o rješenju.

"Razlozi su isfabricirani. Kao što je i odlazak poslanika SNSD-a s Predstavničkog doma u zadnjih nekoliko sjednica, tako i ovaj najavljeni nedolazak na Dom naroda je zasnovan na isfabriciranim i, moglo bi se reći, čak i banalnim razlozima", kazao je Genjac.

Po njegovim riječima, očigledno je sad da nisu problem ni ratni zločini, niti razlog za takva postupanja i takve opstrukcije može biti sastav zajedničkih komisija.

Genjac ističe da su to samo razlozi koji se koriste kao izgovor.

"Budući da se ti razlozi koriste samo kao izgovor, vrlo je teško naći racionalno rješenje, jer rješavanjem jednog problema, sutra će se vjerovatno isfabricirati neki novi povod, neki novi razlog, nova ucjena i tako unedogled", kazao je Genjac.

Po svoj prilici, naveo je, "ulazimo u jedan period ucjena, blokada i opstrukcija od SNSD-a".

"Šta je razlog i šta je pozadina? Sad se pokazuje da nije samo u pitanju komponiranje vlasti na nivou BiH, što je jedan od krupnih razloga koji su pogodili SNSD u smislu njihovog nastojanja da odlučuju o svim pitanjima i da se bez njih jednostavno ne može donijeti nijedna odluka. Pokazuje se da to ima i dalekosežnija nastojanja da se pokaže da država BiH ne može funkcionirati", kazao je Genjac.

Dodao je da, "kad imate takve motivacije uvijek možete očekivati izmišljanje, fabriciranje nekih novih povoda, nekih novih razloga".

"Mislim da više ne treba zatvarati oči, ni međunarodna zajednica, ni OHR. Problem BiH stanuje u kabinetu gospodina Dodika i njegovom užem okruženju i taj problem treba nazvati tačnim imenom i taj problem treba rješavati", kazao je Genjac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: