Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ti da znas ista o zeljeznici nebi tako lupao na casu....svati da se izaslo iz rata i da je park lokomotiva i vagona bio u ocajnom stanju skoro nikakav i da su zeljeznicari pokrenuli to sve da se digne iz pepela,drugo razni ministri koji imaju svoje vlastite kamione i spedicije i danas drze prevoz goriva i ostalog da isti ti ministri su pozaposljavali svoje rodjake na zeljeznicu koji su zavrsili vise i fakultete pa je broj ti zaposleni preko 1500.Strajkom se traze te promjene ne samo sto ti kazes trpanje u dzepove nego regulisanje viska zaposleni koji su primani za pare u drzavne institucije.Pitaj ministra Mehinagica gdje idu pare od 20 lokomotiva koje su u Turskoj u najmu i da se radi o velikoj cifri za koje se od njih dobije.Pa gospoda koji imaju srednju skolu a primaju platu sa visom ima ih toliko da nije za pricu.Eto zasto se ide u strajk gospodine ;Opet;
Ljudi božiji, tražite pravo na rad željeznice i automatski će biti riješena i ostala pitanja. To koliko radite je premalo da zaradite plate i da se prema vama ispune neke obaveze. Jedino iz budžeta, jer ne može vam biti to što vi zaradite, a da ne govorim o nekoj akumulaciji. Tražite milostinju, to i da dobijete nije trajno rješenje vašeg problema. Tražite nove vozove, regukisanje redova vožnje, teretni saobraćaj nije na optimalnom nivou, o putničkom neću ni pričati jer bi bilo bolje da ga nema, nego što je ovakav. Tražite neka rješenja i dogovore sa ŽRS jer je presmiješno da se od Doboj do TZ mijenja mašinovođa i sl. Ovako, vi se zavaravate i nećete imati nas građane na svojoj strani, dok ne osjetimo vašu stvarnu želju za poboljšanjem općih uslova poboljšanja rada željeznice, a ne samo to rješavanje vaših džepnih problema, a nakon toga potop do novog strajka. Lijep pozdrav i opametite se. Dosadno je slušati o štrajkovima vašim, zato jer se zadovoljite mrvicama.