Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"... ali sliku popravlja činjenica da je predsjednica Vlade RS - žena" Znači ipak je žensko!
"Gender centar" :-) Malo smo moderni, furamo se na engleski. Zafalilo rijeci na srpskom. Mi females smo veoma upset sto nema malo vise women u politici.
Uze mi riječi iz usta :) cirkus pravimo od jezika. Al kad pročitah klixovu kovanicu "kompezacioni", ovo gender i ne zvuči loše. Ali fakat ko ima pravo da ovakvim sintagmama uvjetuje razumijevanje naseg jezika poznavanjem engleskog jezika?!
Osim Aleksandre Pandurević i nema više žena političara u BiH a ne u RSu. Ne mislim tu samo na "nezgodan" fizički izgled (Cvijanović, Majkić) jer ništa nisu bolje ni ikebane tipa Segmedine Srne ili Lidije Korać te Bojane Krišto, ili treći tip kao Ismeta Dervoz koja glumi neku gospođu a nema zapravo ikakav vlastiti stav o bilo čemu. U SDA naravno nikad se nije ni pojavila neka žena na sceni. U SDA je kao i na brodu, nesreća ako se žena pojavi. Pandurević je totalno nedostižna za sve njih. Jedino ko eto obećava je Ćudić koja je jedna od nosilaca Naše stranke.
Kažu koju ( glupu ) s vremena na vrijeme ali imaju osigurana primanja. San mog djeteta je da bude član neke grupacije koja se bori za ljudska prava i sl. Av-mjau je lokalni san.
meni su zene TITO! :)
Dobro bi bilo da nekada na čelo vlade Republike Srpske dođe žena!
Nebojša Radmanović je žena i doći će
Beslecil se ova Dragana Beslac?!Jesul Cviju uracunali u zemske?!