Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav selektivni otpad, ja došao razdvajam 5 minuta, iza mene dođe kamion i sve kontejnere skupa istrese.
Paljenje guma zimi i vozzanje golf 4 1.9 tdi je stub bosnjastva
U kamionu su mali kinezi 1,45 m visoki i oni to brzo razvrstaju do deponije.Nisu ni u RAD-u naivni.poyy
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nije ni cudo sto je Sarajevo najzagadzeni grad na svjetu svo smeci iz grada ide iznad Buca Potoka i ravnja se bagerom , ito bez sortiranja. Komunalno ima strucno znanje nuli.
Za to vrijeme, protesti povodom ubistva Davida i Dženana
Ma joj oni i to pretvaraju u nauku, postavljaju neke skupe kontejnere, kofol smart kontejnere, umjesto da nabave obicne fine kontejnere u boji koje ljudi mogu lako zatvarati i onda im ostane para za vozilo koje ima smisla da prikuplja to razvrstano smece
TIBRE
otvorite otkupne stanice na svakom ćošku i platite otpad. svak će razdvojit i donijet. ne treba tu velike pameti. djeca će skupljat i donosit. al prije toga obezbijedite reciklažu. ovako jedino cigani recikliraju. nose kutije, metal, tekstil....vrijedno rade ne obazirući se na velike projekte.
Selektivni kurracc. Ide na jednu deponiju skupa sa svim ostalim smećem. Glasao sam za morone iz naše stranke. Želio sam bolje od sda. Daleko je to od bolje...
Nažalost, recikliranje se ne isplati. Samo metali, staklo i papir, ali i to ovisi što i kako. Plastika se ne isplati reciklirati, jeftinije je napraviti novu bocu. Kina je do sada kupovala plastiku, toga više nema i sve to ide na deponije. Treba smanjiti upotrebu jednokratne plastike, to je najviše što se može napraviti. I koristiti teglice od senfa kao čaše, kao nekad u Jugi. Repurpose, no Recycle!
Sve na istu rpu
Kod nas u swedskoj su svi obavezni reciklirati, imam dvije kante za šmece u kuči, jedna ide organic i bio otpad a druga ide plastik, a kad smo tek došli tamo mi se smijali tome i moj babo bacio sve u jedan kontener, kad je došla kazna od 7000 krona tad se nismo vishe smiali
Na neselektivnoj deponiji. Deponija ne pravi razlike.
Sve skupa na deponiji :D
Problem je sto kada se ugrade kontenjeri gradanima ostane stara alternativa na raspolaganju (stari kontenjer). Nemoj praviti kontenjere neselektivno, nego jedno citavo naselje prevedi na stari put.
Kradu
Na istu kamaru
Na istu kamaru
Na istu kamaru
Nece to nasi znati, 90 % bih naroda je primtiivno i zatucano..seljacka drzava, za koji mjesec odo odavde...ko vas hebe