Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
može se diskutovati o metodama, posljedicama, o političkoj pozadini, manipulaciji... ali niko pametan ne može osuđivati želju za slobodom od okupatora.
Meni je SDA okupator jel to znaci da sad treba da ubijem nekog SDAovca
Atentat je kukavička (non-combatant) metoda i predstavlja terorizam. Terorizmom se ne postiže sloboda. Garantujem da Srbi podržavaju i napade na New York 11. septembra, jer je to ustaljena metoda srpskog prevrata kojim su pobili ili linčovali skoro sve svoje vođe u historiji.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Prije nego išta počnete pisati ovdje na račun Srba, ne zaboravite da se pokret zvao Mlada Bosna i da je u atentatu učestvovalo više osoba uključujući i tadašnje Muslimane. Malo literature vam neće škoditi nekad u životu!
Bosna se ''računa'' kao ''sprska'' zemlja. Postoje ''srbi'' muslimani, pravoslavci i katolici, zar ne? Malo literature nije na odmet.
Nemaš to kome ovdje reći, zadrti islamisti ne priznaju istinu.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
1864. poćetak posrbljavanja pravoslavnih bošnjana načertanijevskom metodom, 1914 već teroristi.
Otiso na doboš kajzer ko poslednji šalabajzer
Za mene je zlocinac jer je ubio trudnu zenu.
Kakvu je moc odlucivanja imala Sofija? Kakva je bila njena uloga? Zena je bila u pratnji svog supruga, ne kao vojno lice. Nije bila clan dinastije niti je imala bilo kakve privilegije. Cak je i sam zlocinac rekao da je to bila greska! Greska koja je nevinu zenu kostala zivota!
A danas bi nas vecina bubreg dala da nas Austrija aneksira :)
nase ce sjene lutati po becu, hodati po dvoru, plasiti gospodu
Prije nego se upustite u komentare (mada je malo kasno), ja bih pogledao film Danisa Tanovića na ovu temu.
Austrijanci ga preko svojih ložača navukli da ubije Ferdinanda, jer im je smetao, a trebao im je razlog da napadnu Srbiju radi izgradnje željezničke pruge prema Bagdadu. Austrija i Mađari su se nadali da će začas srediti srbiju , ali je prvi svjetski rat doveo do raspada tri najjača carstva tog doba Ruskog, Osmanskog i Austrougarskog 😂😂😂
Ima li u Bosni neki dan oslobođenja od Turaka, jel bio neki ustanak? Ima li u Bosni neki dan oslobođenja od Austrougara? Bitno je da su sva imena džamija, mostova, ulica davana po okupatoru.. sramote me je vas...sluge jedne propale, pre bih se ubio...
Sve one budale koje misle da bi Austrijanci razvijali Bosnu, pa oni nisu u Mađarsku ulagali a u Bosnu će... A rat je bio već na vratima, ovo je samo ubrzalo napad na Srbiju! Alo ljudi protiv njih se je ceo normalan svet udružio, šta mislite zašto?
Ubio je vladara drzave koja je krvavim pohodom pokorila njegov rodni kraj, drzave koja je od njegove domovine napravila kolonijalni posed bez demokratije i slobode (u bosni se nisu sprovodili izbori), koji su se prezrivo i ponizavajuce odnosili prema njegovom narodu. Heroj. Naravno ovo nikada nece biti jasno onima kojima je mentalitet podanicki i koji bi se samo prikacili na svapsku sisu pa makar bili roblje i gradjani drugog reda bez prava glasa
Srbija je zbog svojih okupatorskih velikosrpskih pretenzija na BiH,organizovala ovaj atentat.Za sve one koji kazu da je Austrougarska bila okupator,treba da znaju da je i Srbija bila okupator u BiH.I naravno da je ovaj atentat bio teroristicki cin.
često se zaboravi da je Srbija diplomatski prihvatila skoro sve dijelove Austrijskog ultimatuma i da je Austrija cak I poslije toga izabrala rat, i to je začudilo cak I Njemacku . da su srbi htjeli rat,onda bi skroz odbili ultimatum.
@YugoRocker1955..Beograd je zbog svjesnosti opasnosti situacije odglumio volju za saradnjom.Istovremeno vlast u Srbiji je odbila ultimatum,jer nije htjela raskrinkati Apisa,sefa tajne sluzbe koji je organizovao sarajevski atentat i koji je bio sljedbenik velikosrpske ideologije.
dr. pavle kaunic koji je radio autopsiju nije utvrdio trudnocu 47godišnje sofije cotek, supruge franza ferdinanda . ..... .................... vidi činjenice na stranici ljekarske komore ....... http://www.lkksa.ba/?p=1458
...dovoljno je vidjeti top komentare na clanku o ovom teroristi kojeg cijeli svijet vidi kao takvog da ti bude jasno da si usao na Kurir.ba na kojem zare i pale chetalji i komunjare.
Po trenutnoj anketi terorista je.
...terorista koji nas je unazadio 200 godina,zemlja mu kosti izbacila,g*vno zlocinacko.
To ti je taj podanicki mentalitet, samo hoce svapsku pipu, ko ga od nje odvoji taj mu se tesko zakrvio
tenzije su vec postojale u Evropi , ovaj atentat je bio samo povod,a mnogi od vas se ponašate kao da se rat ne bi ni desio da nije bilo gavrila principa.