{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gavranović i Tegeltija peru ruke od tajkuna Mladena Milanovića

20.5.2015. u 20:05
8
33
Gavranović i Tegeltija peru ruke od tajkuna Mladena Milanovića
8
Gavranović i Tegeltija peru ruke od tajkuna Mladena Milanovića
Foto: Klix.ba
Kompanija MG Mind iz Mrkonjić Grada godinama se nalazi na crnim listama Svjetske banke. Uprkos tome, ova kompanija redovno dobija poslove od Vlade RS i Grada Banje Luke.
Tako je, naprimjer, Poreska uprava RS od MG Minda u oktobru 2013. godine kupila poslovni prostor u Doboju za područni centar za 2.247.841 KM.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisalo je prošle godine sa MG Mindom dva ugovora u vrijednosti od 4.950.177 eura, u okviru projekta hitne pomoći i zaštite od poplava. I Grad Banja Luka nije izuzetak - Grad je sa MG Mindom potpisao 12 ugovora koji su vrijedni 2.422.644,63 KM. Sa Mrkonjićputevima, koji su, kao i MG Mind, u vlasniku Mladena Milanovića Kajde, Grad je potpisao šest ugovora, a njihova vrijednost je 2.335.434,42 KM. Drugim riječima, kompanije koje se nalaze na crnim listama mnogih svjetskih banaka od Grada Banje Luke su dobile poslove vrijedne 4.758.079,5 KM.

Uprkos tome, odgovorni peru ruke od ovih poslova. Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović kaže da Administrativna služba Banje Luke ne odlučuje koje kompanije mogu da se prijave na konkurse Grada.

"Ako nadležne ustanove zabrane bilo kojoj ustanovi da se prijavljuje na konkurse, mi ćemo to da poštujemo. Kakve veze mi imamo s tim? To nije u našoj nadležnosti. Dok god ta kompanija može da se prijavi na javni konkurs, mi moramo da poštujemo procedure i zakone. Oni su se prijavili, imali su za određene poslove najbolje ponude i mi smo morali da im te poslove dodijelimo", rekao je Gavranović.

I ministar finansija RS Zoran Tegeltija kaže da je nedopustivo da se njemu postavljaju takva pitanja, jer Vlada Rs nije potpisala nijedan ugovor sa MG Mindom, nego je to učinilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

"Mislim da je nekorektno da se ja povezujem sa bilo kojom firmom bilo kojeg pojedinca. Kako su interesantna vaša pitanja. Vlada RS ne razmatra ko će dobiti koji posao. Uopšte ne znam da su te kompanije dobile te poslove i to pitajte onoga ko vam je te podatke dao", rekao je Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: