{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gavran: Vlasti trebaju unaprijediti poslovno okruženje

F
11.2.2012. u 13:14
0
0
Gavran: Vlasti trebaju unaprijediti poslovno okruženje
0
Gavran: Vlasti trebaju unaprijediti poslovno okruženje
Igor Gavran
Najveću pomoć privredi u saniranju i umanjivanju negativnih posljedica snježnog nevremena, ali i drugih elementarnih nepogoda i šteta nadležne vlasti mogu dati unapređenjem poslovnog okruženja, izjavio je Feni projekt menadžer u Vanjskotrgovinskoj komori BiH Igor Gavran.
Naravno, napominje Gavran, najteže štete se moraju sanirati hitno, ali ni njihova potpuna sanacija ne garantuje održivost poslovanja i ekonomski razvoj ako se sistemski poslovno okruženje ne prilagodi potrebama privrede.

Naša najveća elementarna nepogoda, po njegovim riječima, koja uzrokuje najveće štete privredi konstantno su loši uvjeti poslovanja i ekonomska nerazvijenost.

"To je stalni problem koji se ponovno zanemaruje govoreći samo o trenutnim i neposrednim štetama, kao da je stanje u privredi bilo idilično i sada bi saniranje ovih šteta sve vratilo u normalu“, istakao je Gavran.

Po njegovim riječima, štete su sigurno značajne, ali su tek „kap u moru“ šteta i problema koje nepovoljno poslovno okruženje donosi privredi i cijelome drustvu.

Zabrinutost je veća zbog mogućih poplava nakon otapanja velikih količina snijega.

Gdje će posljedice biti najizraženije teško je reći jer to, kako kaže Gavran, ovisi i o području, a ne samo o privrednoj grani, ali općenito je jasno da elementarne nepogode najveću direktnu štetu uzrokuju poljoprivredi, ali posljedično trpi cijela privreda.

"Poremećaji u prometu opet se najviše odražavaju na naše izvoznike i prijevoznike, a činjenica da su željeznice ipak brže i lakše obnovile promet, pokazuje koliko je starteški važno jačanje željezničkog prijevoza i njegovo što veće korištenje, umjesto na nepogode mnogo osjetljivijeg i rizičnijeg drumskog prijevoza“, kazao je Gavran Feni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: