{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gasi se Radio Herceg-Bosne

F
21.12.2009. u 14:45
0
6
Gasi se Radio Herceg-Bosne
0
Gasi se Radio Herceg-Bosne
Iako se u generalnom štrajku nalaze od 30. novembra ove godine, sindikatu Radija Herceg-Bosne do sada nije ispunjen niti jedan zahtjev, saopćio je Mijo Kelava, predsjednik sindikalne podružnice Neovisnog novinarskog sindikata. Predstavnici sindikata su najavili daće vjerovatno doći do gašenja Radija Herceg-Bosne, kao posljednjeg medija na hrvatskom jeziku u BiH.
Kelava na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru kazao kako poslovodstvo nije još ispunilo obećanje da će do kraja ove godine isplatiti tri plaće, odnosno plaću za juli te zaostatke za juni i maj .

Podsjetio je da Sindikat zahtjeva isplatu sedam plaća, pet toplih obroka, regres te uplatu mirovinskog i zdravstvenog osiguranje za proteklih sedam godina.

"Stalno je traženje hrvatskog političkog vrha da Hrvati trebaju i moraju imati na svom jeziku, a svi ti njihovi zahtjevi su apsurdni činjenicom da dva ozbiljna medija koji raspolažu državnim frekvencijama, i imaju sve kapacitete za ozbiljan i profesionalan rad, ostaju bez novca", kazao je Kelava, dodavši da nije teško zaključiti koje su stranke krive za ovu situaciju.

Predsjednik Neovisnog novinarskog sindikata Ivica Šimunović bio je otvoreniji i oštriji u svom obraćanju, kazavši da su za loše stanje u javnim hrvatskim medijima u BiH krive hrvatske političke stranke.

"Za ovo su krive hrvatske stranke koje su u raljama međustranačkih prepucavanja i križaljki jedino imale na umu tko će biti prozvan da je kriv za gašenje medija, a nije važno što će se mediji ugasiti", kazao je Šimunović,

"Ako uistinu nešto ne uradi naše poslovodstvo i one stranke koje mogu nešto uraditi, a to su sve hrvatske stranke, uskoro ćemo biti ugašen, a ne medij s velikim potencijalom", upozorio je Šimunović.

Inače, Radio Herceg-Bosne tokom štrajka, umjesto redovnog programa, emitira samo prigodnu muziku i preuzete marketinške i obavijesne sadržaje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: