Sindikat HTV-a Mostar
0

"Nastavljamo s protestima jer se od obećanja ne živi"

FENA
Uposlenici Hercegovačke televizije i Radiopostaje Mostar odlučili su kako će nastaviti s mirnim protestima sve dok se ne ispune sindikalni zahtjevi, kao i s emitiranjem specijalnih emisija za opstojnost medija.

Iz Sindikata HTV-a d.o.o. Mostar poručuju predsjedniku Upravnog odbora HRT-a d.o.o. Mostar Frani Ljubiću kako su djelatnici spomenutih medija pošteni ljudi i profesionalci, a da nisu, kako je Ljubić naveo, politički instruirani.

"Mi nismo dio aktualnog političkog establišmenta, nego smo samo žrtve političkih prolaznika koji se kroz politiku žele obogatiti, a ne raditi u interesu naroda koji ih je birao i dao im mandat. Istima, također poručujemo da mi nismo prolaznici na medijskoj sceni, nego ćemo zajedno s našim narodom dijeliti sudbinu malog čovjeka, biti u njegovoj službi i ostati dostojanstveni do kraju", navodi se u saopćenju iz Sindikata HTV-a d.o.o. Mostar.

Nakon odluke Upravnog odbora HRT-a d.o.o. Mostar o imenovanju v.d. direktora i glavnog odgovornog urednike te medijske kuće Sindikat pozdravlja nastojanje menadžmenta kuće da riješi probleme, te traži konačno rješenje statusa spomenute medijske kuće.

Djelatnici također očekuju isplatu svih zaostalih plata i izmirenje dugovanja prema fondovima MIO i Zavodu zdravstvenog osiguranja, te izjednačavanje koeficijenta za plaće s ostalim korisnicima kantonalnog budžeta.

Iz Sindikata podsjećaju kako je s jučerašnje konferencije za novinare odaslano čvrsto obećanje kako će Hercegovačko-neretvanski kanton preuzeti 45 posto vlasničkog udjela.

Budući da se od obećanja ne živi, a poučeni dosadašnjim obećanjima radnici Hercegovačke radiotelevizije i Radiopostaje Mostar poručuju kako nastavljaju s protestima do ispunjenja zahtjeva.

Čalnovi Sindikata uputili su zahvalu zbog svesrdne potpore svim slušateljima, gledateljima, kolegama, prijateljima, saradnicima, predstavnicima udruga stradalnika Domovinskog rata, studentima, sindikalcima, prosvjetarima i učenicima.