Mostar
0

Sindikat Hercegovačke radiotelevizije u štrajku

FENA
Sindikat Hercegovačke radiotelevizije (HRT) d.o.o. Mostar stupio je danas u opći štrajk, a koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, potvrđeno je Feni iz navedenog sindikata.

Sindikat traži trajno rješavanje pravnoga statusa HRT-a d.o.o. Mostar te izmirenje zaostalih dugova prema zaposlenicima te medijske kuće.

Tijekom općeg štrajka spomenuta medijska kuća emitirat će smo ranije preuzete, uglavnom marketinške obveze te će pratiti zbivanja u Zapadnohercegovačkom kantonu čija je Vlada, kako su kazali u Sindikatu, jedina pokazala razumijevanje za njihovo stanje.

"Dužni smo i želimo još jedanput jasno i glasno reći kako smo u ovoj agoniji, koja traje već dugo, opstali i preživjeli zahvaljujući isključivo Vladi ZHK-a, a koja je preuzela i dio osnivačkih prava te izdvaja materijalna sredstva za našu medijsku kuću.

Od ZHK-a očekujemo kako će u skoro vrijeme organizirati pregovore sindikata i poslodavca, a sve u cilju prevladavanja teškog stanja u HRT-u d.o.o. Mostar", kazali su u Sindikatu te istaknuli kako Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona nije učinila ništa niti pokazuje najmanju dobru volju za rješenje stanja u toj medijskoj kući.