BiH
0

Ganić u posjeti rukovodstvu SDU BiH

FENA
Predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) Bosne i Hercegovine Nermin Pećanac, potpredsjednik Miro Lazović i član Predsjedništva te stranke Stjepan Kljuić primili su danas u Sarajevu u zvaničnu posjetu Ejupa Ganića, bivšeg člana ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDU-a BiH.

Ganić je rukovodstvo SDU-a upoznao o činjenicama vezanim za politički motivirano suđenje njemu u Londonu i dostavio dokumentaciju koja još jednom potvrđuje ispravnost borbe za Bosnu i Hercegovinu i njenu odbranu od agresije režima Slobodana Miloševića, navedeno je.

Rukovodstvo SDU-a BiH cijeni da na osnovu predočenih informacija i dostavljene dokumentacije treba uspostavljati nove odnose s Republikom Srbijom koja bi morala smoći moralne snage da se izvini porodicama žrtava agresije na BiH i usmjeri svoju politiku ka uspostavljanju funkcionalne i stabilne BiH te dobrosusjedskih odnosa u interesu obiju država.

"Zbog nesposobnosti države BiH da zaštiti svoje građane, rukovodstvo SDU-a BiH cijeni da je na osnovu predočenih informacija i dostavljene dokumentacije potrebno unutar političkih i građanskih organizacija u BiH pokrenuti aktivnosti koje će voditi obeštećenju bh. građana i porodica žrtava agresije od Republike Srbije", navedeno je u saopćenju za javnost SDU-a BiH.